Adjust text size:

Katso tammikuun sinfoniakonsertit verkkolähetyksinä

Tammikuun sinfoniakonsertit lähetetään suorina, maksuttomina verkkokonsertteina. Paikan päälle ei oteta yleisöä koronarajoitusten vuoksi. 

To 20.1. klo 19: Viuluvirtuoosi

Clemens Schuldt, kapellimestari 
Nikita Boriso-Glebsky, viulu
Turun filharmoninen orkesteri

Johannes Brahms: Traaginen alkusoitto op. 81 
Benjamin Britten: Viulukonsertto op. 15 
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 6 h-molli op. 74, ”Pateettinen” 

Münchenin kamariorkesterin ylikapellimestari Clemens Schuldt debytoi TFO:n edessä syksyllä 2020, ja palaa nyt entistä upeamman ohjelmiston kanssa. Kilpailumenestyjä Nikita Boriso-Glebsky nousi suomalaisyleisön tietoisuuteen vuoden 2010 Sibelius-viulukilpailun voittajana. Venäläinen viuluvirtuoosi ottaa konsertissa käsittelyynsä Brittenin valloittavan viulukonserton. Tšaikovskin Pateettinen-lisänimen saanut sinfonia kerää puoleensa superlatiiveja ja kuuluu suurimpien ja suosituimpien orkesteriteosten joukkoon.

Katso verkkokonsertti

To 27.1. klo 19: Lyyrinen pianoilta

Eivind Aadland, kapellimestari 
Håvard Gimse, piano
Turun filharmoninen orkesteri

Richard Strauss: Preludi oopperasta Capriccio 
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 23 A-duuri
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3 Es-duuri op. 55, Eroica

Straussin ihanat, viihdyttävät ja innostavat oopperasävelet aloittavat ja lopettavat Eivind Aadlandin johtaman illan. Niin Aadlandin kuin Håvard Gimsenkin kotimaasta Norjasta on konserttiin valikoitunut Griegin Lyric Suite, neljästä pianokappaleesta sovitettu orkesterisarja. Gimse on Skandinavian kuuluisimpia pianistitähtiä, ja esiintyi täydelle salille TFO:n edessä vuonna 2018. Nyt tähti vie kuulijan klassismin pariin ja tulkitsee Mozartin 23. pianokonserton.

Muutos ohjelmistossa: Edvard Griegin Lyyrinen sarja orkesterille op. 54 sekä
Richard Straussin Sarja oopperasta Ruusuritari jäävät ohjelmasta pois, ja tilalla kuullaan Ludwig van Beethovenin 3. sinfonia, lempinimeltään Eroica.

Katso verkkokonsertti