Adjust text size:

Lavalla kaksi kapellimestaria: Julian Rachlin ja Aku Sorensen

Turun filharmonisen orkesterin konserteissa 24.–25.3. klo 19 Konserttitalossa lavan valtaa kaksi kapellimestaria. TFO:n päävierailija Julian Rachlin esiintyy viulistin ja kapellimestarin roolissa, ja lisäksi lavalle nousee Aku Sorensen johtamaan orkesteria.

Vauhdikkaaseen konserttiin on valikoitunut mukaan Paul Dukas´n ikisuosikki Noidan oppipoika, Igor Stravinskyn virtuoottinen viulukonsertto D-duuri sekä Alexander Glazunovin orkesterisarja baletista Vuodenajat. Sorensen johtaa konsertin alkupuoliskolla Noidan oppipojan sekä Stravinskyn viulukonserton. Konserton solistina nähdään Rachlin, jonka sähköiset ja herkät tulkinnat ovat nostaneet klassisen musiikin kärkijoukkoihin maailmanlaajuisesti. Konsertin jälkimmäisellä puoliskolla keinahdellaan Glazunovin balettimusiikin tahdissa, kun Rachlin siirtyy johtamaan orkesteria.

Kapellimestari ja viulisti Julian Rachlin on Turun filharmonisen orkesterin lisäksi Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija sekä Royal Northern Sinfonian taiteellinen partneri. Julian Rachlin on yksi aikamme ylistetyimpiä taiteilijoita. Viulistina Rachlin on esiintynyt käytännössä jokaisen merkittävän orkesterin ja kapellimestarin kanssa, ja myös kapellimestarina hän on tuttu näky maailman merkittävimmillä konserttilavoilla. 

Aku Sorensen (s. 1997) on suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti. Sorensen viimeistelee opintojaan Sakari Oramon kapellimestariluokalla Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vierailevana kapellimestarina Sorensen on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden kuten Lapin Kamariorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. 

Pieni alkusoitto torstaina ja verkkokonserttilähetys perjantaina

Torstain 24.3. konserttia edeltää Turun konservatorion kanssa yhteistyössä toteutettu Pieni alkusoitto -tilaisuus. Tilaisuudessa esiintyvät Hanne Lundin viulunsoiton oppilaat Eero Kostiander, Leo Nieminen, Aada Kostiander, Fiona Lehtisalo, Sienna Kari, Oiva Fresenius, Saimi Talonpoika, Emilia Nurminen ja Ottavia Kari sekä sellonsoiton oppilas Into Mäkinen ja kitaransoiton oppilaat Nooa Ruonala ja Kuku Kanerva valmentajanaan Hanna Kourula. Oppilaita säestää pianolla Niilo Autio. Tilaisuus alkaa klo 18.15 ja on avoin konserttivieraille.

Perjantain 25.3. konsertti lähetetään suorana, maksuttomana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live. Verkkokonsertit jäävät arkistoon, ja niitä voi katsoa myös myöhemmin.

Kaksi kapellimestari to 24.3. ja pe 25.3. klo 19 Turun konserttitalossa. 

Liput: 27,50 € | 22,50 € | 10,50 €, Lippu.fi ja Turun konserttitalon lipunmyynti (Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku, avoinna ti-pe klo 12–17 sekä tuntia ennen konserttia).