Adjust text size:

Sopraano Anu Komsi tulkitsee Kaija Saariahon Leino-lauluja ja Sibeliuksen Luonnottaren

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden viimeisessä sinfoniakonsertissa luonto on toiminut inspiraationa sävelille. Torstaina 12.5. ja perjantaina 13.5. klo 19 Konserttitalossa kuullaan lauluja luonnosta sopraanotähti Anu Komsin tulkintana. Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Eva Ollikainen johtaa filharmonikoita. Molempia konsertteja ennen järjestetään Varaslähtö klo 18 Konserttitalon kahviossa. Varaslähdössä tavataan illan taiteilijat ja tutustutaan ohjelmaan. Tilaisuus on konserttivieraille avoin.

Kaija Saariaho on omistanut Anu Komsille kaksi laulusarjaa: Leino laulut (2001–2007) ja Saarikoski Laulut (2013–2020). TFO:n konserteissa kuullaan laulusarja Leino-laulut, joka on sävelletty neljään Eino Leinon runoon. Leino-lauluja kehystävät Jean Sibeliuksen sinfoniset runot Satu ja Luonnotar, jotka sykkivät muinaista suomalaisuutta. Luonnotar on ottanut aineksia Kalevalasta ja Komsi pääsee tulkitsemaan sen haastavan lauluosuuden. Konserttien lopuksi kuullaan aaltojen kuohuntaa Claude Debussyn teoksessa La Mer.

Anu Komsi on konsertti- ja oopperalaulaja sekä festivaalijohtaja ja ohjaaja. Komsin ura alkoi 1990-luvulla ja jatkuu aktiivisena maailmanlaajuisesti. Komsille myönnettiin 2020 Suomen Säveltäjien Madetoja-palkinto ansioistaan uuden musiikin esittäjänä ja tilaajana. Vuonna 2021 hän sai arvostetun Bergman-palkinnon laulutaiteen hyväksi tehdystä työstä Suomessa ja kansainvälisesti. Komsin uusin levytys Sumun läpi sisältää Saariahon lauluja pianon kanssa ja on tämän vuoden Emma-ehdokkaana.

Eva Ollikainen on Islannin sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari. Hän toimi lisäksi Nordic Chamber Orchestran ylikapellimestarina vuosina 2018–2021. Hän on vieraillut johtamassa muun muassa Dresdenin Staatskapellea, Wienin sinfoniaorkesteria, BBC:n sinfoniaorkesteria, Tokion metropolitanin sinfoniaorkesteria, Berliinin Deutsches Symphonie-Orchesteria, Tanskan kuninkaallista orkesteria, Kennedy Center Opera House Orchestraa sekä Brysselin filharmonikoita.

Konsertti

Liput

  • 27,50 € | 22,50 € | 10,50 €
  • Lippu.fi 
  • Turun konserttitalon lipunmyynti (Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku, avoinna ti-pe klo 12–17 sekä tuntia ennen konserttia).