Adjust text size:

Kevätkauden kohokohdat tuovat tähtiesiintyjiä ja säkenöivää tunnelmaa Turkuun

Turun filharmoninen orkesteri tuo kevätkaudella suosittuja tähtiesiintyjiä Turkuun. Kevään kohokohtiin kuuluvat vauhtia ja vaarallisia tilanteita täynnä olevat Bond-konsertit Diandran kanssa, tunnelman kattoon nostava ja hulluttelevan huikea huuliharppuyhtye Sväng sekä tämän hetken kysytyimpiin maailmantähtiin kuuluvan viulisti Karen Gomyon vierailu.

Orkesterin kevään ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan torstaina 1.12.2022.

Diandra vie kuulijat James Bondin agenttimaailmaan huhtikuussa

James Bond -elokuvien tarttuvimmat melodiat ja Diandran energinen ja säkenöivä lavakarisma kohtaavat Konserttitalossa torstaina 20.4. ja lauantaina 22.4.2023. Turun filharmonisen orkesterin konsertissa kuullaan suosituimpia 007:n seikkailuja siivittäneitä kappaleita läpi vuosikymmenten.

Diandra on yksi Suomen valovoimaisimmista artisteista ja hurmannut kuulijansa viime aikoina erityisesti Elämäni biisi -ohjelmassa. Filharmonikoita agenttimaailman pyörteissä johtaa Antti Rissanen.

Liput myynnissä!

Vappukonsertissa Svängin huuliharpputaituruutta

Vapunpäivänä 1.5.2023 TFO ja huuliharppukvartetti Sväng valloittavat Turun. Svängfonia-konsertti yhdistää huuliharppukvartetti Svängin 20-vuotisen kansainvälisen uran aikana hioutuneen yhteissoiton, saundin ja musiikilliset teokset orkesterin sointiin. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat. Tangojen lisäksi kuullaan svängiläisten äkkiväärää omaa sävelkieltä, Balkan-rytmejä sekä niin polskaa kuin Sibeliusta ja Chopinia. 

Vappukonsertin johtaa Janne Nisonen. Sväng-huuliharppukvartetissa soittavat Eero Grundström, diatoniset ja kromaattiset huuliharput, Jouko Kyhälä, sointuhuuliharppu Harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput, Pasi Leino, bassohuuliharppu sekä Eero Turkka, diatoniset ja kromaattiset huuliharput.

Liput myynnissä!

Sinfoniasarjan huipentaa viulutähti Karen Gomyo

Toukokuussa 11. ja 12.5.2023 TFO:n kevään sinfoniasarja huipentuu viulutähti Karen Gomyon esiintymiseen kapellimestari Olli Mustosen johtamassa konsertissa. Karen Gomyota ylistetään maailmalla sekä tekniikkansa että musiikillisen taituruutensa ansiosta. Maailman merkittävimmillä lavoilla konsertoiva Gomyo tulkitsee Turussa Sergei Prokofjevin viulukonserton nro 1 D-duuri.

Viulukonserttoa kehystävät teokset hakevat innoituksensa menneisyydestä. Vaughan Williamsin jousisoitinteos Fantasia Thomas Tallisin teemasta perustuu 1500-luvulla eläneen säveltäjän musiikkiin. Konsertissa kuullaan myös triplataiturina tunnetun Olli Mustosen toinen sinfonia. Mestaripianisti Olli Mustonen on myös TFO:n taiteellinen johtaja, jonka sinfonia nro 2 ”Johannes Angelos” on saanut inspiraationsa Mika Waltarin samannimisestä, vuoden 1453 Bysantin valtakunnasta kertovasta romaanista.

Lipunmyynti Bysantin kevääseen alkaa 1.12.