Adjust text size:

Julian Rachlinin päävierailijakausi päättyy juhlakonserttiin

Viulisti-kapellimestari Julian Rachlin on toiminut TFO:n päävierailijana vuodesta 2017. Hän on hurmannut taidoillaan paitsi koko maailman myös Turun sekä kapellimestarina että virtuoottisena viulistina. Hän on tuonut ajankohtaisia ja upeita solisteja Turkuun ja esittänyt klassisen musiikin kiistattomia hittejä tuoreina tulkintoina.

Rachlinia on hurrattu täysissä saleissa, ja myös kriitikot ovat ylistäneet Rachlinin konsertteja. Vuosien mittaan Julian Rachlinista on tullut nimi, jonka jokainen turkulainen kulttuurinystävä tuntee.

Rachlinin päävierailijakauden päättävässä juhlakonsertissa 16.–17.3. nautimme jälleen säihkyvästä ohjelmasta ja saamme tällä kertaa solistiksi ympäri maailmaa konsertoivan ja maailman tärkeimmät huilukilpailut voittaneen Yubeen Kimin. Kim on nuoresta iästään huolimatta voittanut kolme tärkeää kansainvälistä huilukilpailua: Saksan ARD-musiikkikilpailun sekä Geneven ja Prahan kansainväliset musiikkikilpailut. Kilpailuvoitot ovat singonneet hänet kuuluisuuteen, ja Kim on kiertänyt ympäri maailmaa suurilla konserttilavoilla.

Konsertin ohjelmassa on luvassa Yubeen Kimin säihkyvä tulkinta Wolfgang Amadeus Mozartin huilukonsertosta nro 2. Lisäksi Rachlin johtaa Modest Musorgskin ja Johannes Brahmsin suurien tunteiden musiikkia: konsertin aloittaa Musorgskin alkusoitto oopperasta Hovanštšina, ja huilukonserton jälkeen illan päätösnumerona on Brahmsin toinen sinfonia. 

Julianin juhlat