Adjust text size:

Konsertteja pääsiäisen aikaan

Tänä pääsiäisenä musiikista pääsee nauttimaan kahden konsertin voimin. Palmusunnuntaina kuullaan tunnelmallista kamarimusiikkia, ja pitkäperjantaina luvassa on vahva ja vaikuttava pääsiäiskonsertti. 

Palmusunnuntain kamarimusiikkia

Palmusunnuntaina 2.4. rauhoitutaan kamarimusiikin pariin Sibelius-museossa klo 18. Ohjelmassa on Johannes Brahmsin klarinettikvintetto ja Osvaldo Golijovin The Dreams and Prayers of Isaac the Blind. Brahmsin ja Golijovin kvintetot edustavat eri tyylejä, mutta niiden ytimessä soi sama halu tuoda esille soittimen monipuolisuus, kauneus ja ilmaisuvoimaisuus. 

Pääsiäiskonsertti

Pitkäperjantaina 7.4. Tuomiokirkossa soi vahva ja vaikuttava kokonaisuus musiikkia pitkäperjantain hengessä klo 15. Nykysäveltäjien tuotannosta ohjelmassa on Sebastian Fagerlundin musiikillinen rukous  Preghiera ja Valentin Silvestrovin Messenger, jossa viestintuoja on linkki tämän ja tuonpuoleisen maailman välillä. Koristeellista barokkimusiikkia puolestaan ovat Antonio Vivaldin pääsiäisen ajan tapahtumia kuvaavat Stabat Mater ja Filiae maestae Jerusalem, Georg Friedrich Händelin Largo oopperasta Xerxes  ja Pietro Antonio Locatellin Sinfonia Funebre. Konsertin johtaa musiikkimaailmaa valloittava taituri Ross Jamie Collins ja solistina kuullaan kontratenori Teppo Lampelaa.