Adjust text size:

Uutiset

26.9.2022 09.38

Elokuvasäveltäjä John Williams täytti 90 vuotta helmikuussa 2022. Viidellä Oscarilla palkitun ja huimat 52 kertaa Oscar-ehdokkaana olleen ikonin kynästä on syntynyt seikkailuelokuvien klassikoiksi muodostuneita teemoja, jotka koko maailma tuntee. Turun filharmoninen orkesteri esittää säveltäjän suurimpia hittejä loppuunmyydyissä konserteissa torstaina 29. ja perjantaina 30.9. klo 19 Konserttitalossa.

Konsertteja esitetään myös 8.-luokkalaisille Taidetestaajille ja muille kouluryhmille yhteensä kuuden esityksen verran. Taidetestaajia saapuu katsomaan konserttia yhteensä 4300. Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki 8.-luokkalaiset vierailulle korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. TFO on mukana Taidetestaajissa 5. kertaa.

Viidellä Oscarilla palkitun John Williamsin tuotannosta kuullaan valikoima elokuvamusiikkia 1970-luvulta 2000-luvulle. Konserteissa esitetään muassa elokuvien Jurassic Park, Star Wars ja Schindlerin lista musiikkia. Williams tunnetaan tehokkaasti orkestroiduista uusromanttisista partituureistaan, ja yhteensä hänellä on elokuvamusiikkeja yli 120.

Konsertit johtaa Kaapo Ijas. Klarinetistina aloittanut Ijas alkoi jo varhain säveltää omaa musiikkiaan, ja kapellimestariopintoja hän on suorittanut muun muassa Sibelius-Akatemiassa. Ijas ylsi 2016 semifinaaliin Donatella Flick -kapellimestarikilpailussa, ja 2018 hän pääsi osallistumaan Nikolai Malkon kilpailuun ja voitti samana vuonna 3. palkinnon Jorma Panulan kapellimestarikilpailussa.

”Williamsin musiikki on minulle ja monelle, monelle muulle tärkeää, eikä pelkästään itse musiikin takia - se todella on erottamaton osa monia elokuvia. Niin erottamaton, että se on kuin yksi näyttelijöistä. Kun Star Wars-elokuvien ensitahdit kajahtavat, pääsemme suoraan takaisin Tähtien Sodan maailmaan ja kuin vain kuulemmekin celestan helinän alamme tähyillä taivaalle kirjeitä kantavien pöllöjen varalta.

Mutta tarjoaa Williams meille muutakin kuin eskapismia. Sen lisäksi että sävellykset ovat uskomattoman mukaansatempaavia, partituurit on kirjoitettu vertaansa vailla olevalla ammattitaidolla ja ovat niin orkestraatioltaan kuin sävellysteknisesti huippuluokkaa. Useassa lähteessä Williams korostaa sävellystyönsä hauskuutta ja inspiroivuutta, ja se todella kuuluu! Teokset ovat täynnä orkesterivärien ilotulitusta, kekseliäitä yksityiskohtia sekä pieniä (ja suuriakin) viittauksia vanhoihin mestareihin,” kertoo kapellimestari Kaapo Ijas.

Illan juontana nähdään Jukka Nykänen. Nykänen on monipuolinen pianisti, säveltäjä ja sovittaja, ja viime vuosina hän on tullut yleisölle tutuksi TV:stä Radion sinfoniaorkesterin konserttien teosesittelijänä. Konsertin visualisoinnista vastaa Timo Ollila, joka on työskennellyt 20 vuotta valaistuksen parissa eri organisaatiossa ja ryhmissä.

John Williams 90: Elokuvamusiikin mestariteokset to 29.9. ja pe 30.9. klo 19 Konserttitalossa. Loppuunmyyty.

20.9.2022 11.27

Ota osaa festivaalihumuun! TFO:n omat tähdet, taiteellinen johtaja Olli Mustonen ja päävierailija Julian Rachlin loistavat kirkkaina ja esittävät neljän peräkkäisen viikon aikana pyörryttävän upeita ohjelmistoja. Rachlin tuo Konserttitaloon muun muassa Hector Berlioz´n Fantastisen sinfonian ja Wolfgang Amadeus Mozartin viulukonserttoja sekä esiintyy alttoviulisti Sarah McElravyn kanssa. Mustonen puolestaan esiintyy huipputenori Ian Bostridgen kanssa ja tulkitsee Maurice Ravelin Boleron sekä Jean Sibeliuksen Lemminkäisen.

Taiteellisen johdon festivaali

Sarjaan kuuluvat konsertit:

Osta sarjalippu

  • Sarjalipulla saat kokonaishinnasta 20 % alennusta, ja konserteista voit valita sinulle sopivamman päivämäärän. 
  • Sarjalipun hinta: 90 | 74 | 34 € (perus | eläkeläinen | alennusryhmät). 
  • Myynnissä: Konserttitalon lipunmyynti (ti-pe klo 12-17, Aninkaistenkatu 9) sekä Kauppatorin Monitori.

 

16.9.2022 13.51

Torstaina 22.9. klo 19 Konserttitalossa nähdään Turun filharmonisen orkesterin solisteina tunnetuimpiin suomalaisviulisteihin kuuluva Elina Vähälä sekä TFO:n käyrätorvisti Tanja Nisonen. Illan johtaa Turussa debytoiva italialaiskapellimestari Daniela Musca.

Konsertti alkaa Grammy-palkitun yhdysvaltalaissäveltäjä Joan Towerin tunnetuimpiin sävellyksiin kuuluvalla teoksella Fanfare for the Uncommon Woman. Illan päätöksenä on Edward Elgarin harvoin kuultu, mutta säveltäjän itsensä parhaana orkesteriteoksenaan pitämä sinfoninen runo Falstaff, joka perustuu Shakespearen koomiseen hahmoon näytelmästä Henry IV. 

Illan solistinumerona kuullaan Ethel Smythin konsertto viululle ja käyrätorvelle, jossa Elina Vähälä ja Tanja Nisonen loistavat päärooleissa. Smyth kuuluu naispuolisten säveltäjien pioneereihin. Konsertto viululle ja käyrätorvelle (1927) edustaa suurten eleiden myöhäisromantiikkaa. Tanja Nisonen on vuodesta 2021 alkaen tehnyt taiteellista jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikin tohtoriohjelmassa käyrätorvelle säveltäneistä naisista. Jatkotutkinnon konserttisarja tuo esiin suuren joukon unohdettuja eurooppalaisia naissäveltäjiä vuosilta 1900–1950. Smythin teoksen esitys on Nisosen 1. tohtorikonsertti.

”Pohtiessani säveltäjien ja teosten merkitystä käyrätorvensoitolle, oli suorastaan mahdotonta ohittaa Dame Ethel Smythiä. Hänen konserttonsa viululle, käyrätorvelle ja orkesterille on ensimmäinen naissäveltäjän säveltämä suuri konserttoteos käyrätorvelle, ja konsertto on kuuluisa kolmannen osan kadenssissa esiintyvän soittoteknisen innovaation, ”torviakordin” (horn chords) käytöstä. Ethel Smythia on kuvattu valtavan elinvoimaiseksi naiseksi, joka suhtautui suurella intohimolla kaikkeen mihin ryhtyi, aina tenniksen ja golfin pelaamisesta pyöräilyyn ja vuorikiipeilyyn,” Nisonen kertoo.

Illan taiteiljat

Tanja Nisoselle on tärkeää edistää, kehittää ja laajentaa käyrätorvensoiton tuntemusta. Hän on levyttänyt 4th Line käyrätorvikvartetin kanssa ennen kuulematonta ohjelmistoa pohjoismaisilta säveltäjiltä. Seuraavaksi hän levyttää tutkimukseensa liittyen naissäveltäjien tuotantoa. Orkesterimuusikon virkatyön ohella Nisonen on luonut aktiivisesti omaa taiteellista uraa esiintymällä niin kamarimuusikkona kuin myös solistina. Hän on myös toiminut usean vuoden ajan Suomen käyrätorviklubi ry:n hallituksen puheenjohtajana.  

Elina Vähälä kuuluu kotimaisten instrumentalistiemme kirkkaimpaan kansainväliseen kärkikaartiin. Hänen sointinsa ja virtuositeettinsa ovat valloittaneet musiikkikriitikoita ympäri maailmaa. Viime aikoina Vähälää on voinut kuulla esimerkiksi Minnesotan orkesterin, Colorado Springsin filharmonikoiden, Göteborgin sinfonikkojen, Tukholman kuninkaallisten filharmonikoiden sekä Singaporen sinfoniaorkesterin solistina, ja hän on tuttu näky myös kotimaan orkestereiden solistina.

Yksilöllisistä ja intohimoisista tulkinnoistaan ylistetty italialainen kapellimestari Daniela Musca on kysytty niin sinfonia- kuin oopperarepertuaarin kapellimestarina. Hän on työskennellyt useiden eurooppalaisten orkestereiden kanssa, ja tehnyt vuodesta 2018 yhteistyötä Hessisches Staatstheater Wiesbadenin kanssa.

12.9.2022 09.30

Pianisti Andreas Boyden esiintymiset sähköistävät yleisöjä ympäri maailmaa. Torstaina 15.9. klo 19 Boyde saapuu Turun filharmonisen orkesterin solistiksi ja esittää George Gershwinin klassikon Rhapsody in Blue sekä Igor Stravinskyn Konserton pianolle ja puhallinsoittimille. Illan johtaa mainetta niin oopperan, sinfoniakirjallisuuden kuin nykymusiikinkin saralla niittävä Jonathan Stockhammer.

Andreas Boyden tulkinta Gershwinin rapsodiaklassikosta on kirvoittanut ylistäviä arvioita. Rapsodia taituroi taidemusiikin ja jazzin välimaastossa. Myös Stravinskyn teoksessa pianotaituri pääsee heittäytymään täysillä. 1920–30-lukujen Amerikasta haettujen sävelten illassa kuullaan lisäksi Samuel Barberin ensimmäinen teos täydelle orkesterille, eli The School for Scandal, Roy Harrisin tunnetuin teos sinfonia nro 3 sekä Aaron Coplandin kansanmusiikkivaikutteinen teos Billy the Kid. Kapellimestari Jonathan Stockhammer nauttii musiikista, jossa genrerajat sekoittuvat.

Sininen rapsodia torstaina 15.9. klo 19 Turun konserttitalossa. Konserttia ennen alkaa syksyn Uteliaat aloittelijat -sarja, jossa tutustutaan klassiseen musiikkiin ja illan konserttiin Turun AMK:n musiikin koulutusohjelman päällikkö Eero Linjaman kanssa.

10.9.2022 09.56

Turun Kaupunginteatteri, Saaristo-ooppera ja Turun filharmoninen orkesteri yhdistävät voimansa, ja tuottavat oopperan teatterin Päänäyttämölle 23 vuoden tauon jälkeen. Suomen historian käännekohdasta kertovaa Punaista viivaa tähdittävät solistit Johanna Rusanen-Kartano ja Waltteri Torikka. Ensi-ilta on 26.1.2023. 

Aulis Sallisen ooppera Punainen viiva kantaesitettiin vuonna 1978 Suomen Kansallisoopperassa. Nyt Turussa sen pariin katsomoon kutsuvat koko kansan tuntemat tähtisolistit Johanna Rusanen-Kartano ja Waltteri Torikka.  

“Turkuun on ihana tulla. Minulla on täältä aivan mahtavia muistoja esiintymisistä kirkoissa, konserttitalossa sekä Logomossa. Kaupunginteatterin lavalle pääsen nyt ensimmäistä kertaa! Olen jo vuosia odottanut, että pääsisin laulamaan ja näyttelemään Punaisen viivan Riikaa. Aulis Sallisen musiikilla on minulle laulajana valtavan suuri merkitys. Riikan rooliin minua vetää myös veren perintö, sillä sukujuureni ovat Kainuussa ja vietin siellä kaikki lapsuuteni kesät. Kainuun puhuttelevan karusta maisemasta korpineen ja loputtomine pitkospuineen tuli myös minun sielunmaisemani.”, kertoo Riikaa esittävä Johanna Rusanen-Kartano.

“Tämä on ehdottomasti yksi unelmaroolejani. Punaisen viivan musiikki on vaikuttavaa ja ilmaisuvoimaista. Roolissa on mahdollista pureutua syvälle ihmisyyden rakenteisiin. Odotan innolla tätä tuotantoa”, kertoo Waltteri Torikka. 

Tarina sijoittuu Suomen historian käännekohtaan, jossa sosiaalidemokratian aalto pyyhkäisee yli maan ja kaikki yli 24-vuotiaat saavat äänioikeuden ja näin mahdollisuuden vaikuttaa oman elämänsä kulkuun. Kainuun Korpiloukon köyhässä mökissäkin Riikalla ja Topilla herää toivo paremmasta huomisesta. Oikolatua onneen yhteiskunnallinen myllerrys ei heidän perheelleen kuitenkaan suo.   

Punaisen viivan kuvaama maailma on karu ja luonnolla on suuri symbolinen merkitys. Yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin, Saaristo-oopperan ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa toteutuva esitys tehdään mahdollisimman ekologisesti ja pienellä materiaalihukalla. Visuaalisesta näyttävyydestä ei kuitenkaan tingitä ja kymmenien esiintyjien muodostama kuoro ja orkesteri tuovat massaa kirkkaan ytimen ympärille.   

“On hienoa päästä tekemään oopperaa pitkästä aikaa kaupunginteatterin suurelle näyttämölle, jossa käytössä on moderni teatteritekniikka ja jossa orkesteri voi esiintyä suurella kokoonpanolla, iloitsee TFO:n intendentti Nikke Isomöttönen.

Nyt on aika kuulla oopperan kutsu  

Ilmari Kiannon vuoden 1909 klassikkoromaaniin pohjautuvan sävellyksen ja libreton on tehnyt Aulis Sallinen. Punaisen viivan ohjaa innoissaan oopperan pyörteisiin heittäytyvä Mikko Kouki.  

"Toivon että opin tässä produktiossa jotain uutta, koska en ole koskaan ohjannut oopperaa. Kiinnostuin taidelajista Linnateatterin Mieletön oopperan historia -esityksen myötä. Saaristo-oopperan Päivi Nisula ehdotti kyseistä teosta ohjelmistoon ja minussa Kianto ja myllerryksessä oleva aika resonoi heti”, kertoo Kouki.

“Punainen viiva on yksi lempioopperoistani. On tärkeää, että oopperoissa on myös pienten ihmisten tarinoita. Tämä tuotanto tulee antamaan niin visuaalisen kuin äänellisen elämyksen, sillä parhaat suomalaiset voimat ovat tätä tekemässä. Yleisössä haluaisin nähdä paljon ensikertalaisia ja nuoria, ooppera ei ole pelkästään meitä boomereita varten”, naureskelee Saaristo-oopperan voimahahmo Päivi Nisula.

Tämä yhteistuotanto, jos mikä on hieno tilaisuus kokeilla oopperan tenhoa! 

Punainen viiva 

Ensi-ilta 26.1.2023 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 
Vain 9 esitystä, liput 44–79 € Lippupiste

Tekijät

Libretto Aulis Sallinen
Pohjautuu Ilmari Kiannon romaaniin
Ohjaus Mikko Kouki
Kapellimestari Ville Matvejeff
Apulaiskapellimestari ja korrepetiittori Marko Autio
Lavastus Jani Uljas
Pukusuunnittelu Tiina Valkama
Naamiointi Petriina Suomela
Valosuunnittelu Timo Alhanen
Äänisuunnittelu Iiro Laakso
Videosuunnittelu Sanna Malkavaara
Ooppera-asiat Päivi Nisula
Koreografi Jouni Prittinen
Päärooleissa Johanna Rusanen-Kartano ja Waltteri Torikka

7.9.2022 12.24

Turun filharmoninen orkesteri osallistuu Turun kauppatorin avajaisiin lauantaina 17.9. sekä sunnuntaina 18.9. video mapping teoksella Oodi kauppatorille ja Turun päivään sunnuntaina 18.9. avaamalla Konserttitalon ovet. Viikonlopun tapahtumat ovat maksuttomia, mutta joihinkin tulee ilmoittautua etukäteen. 

Oodi kauppatorille

TFO juhlistaa Turun kauppatoria video mapping -taideteoksella Turun päivän viikonloppuna pimeän laskeuduttua.

Oodi Kauppatorille on näyttävä visuaalinen video mapping -taideteos, jossa musiikkina kuullaan Turun filharmonisen orkesterin konserttitaltiointi Ludwig van Beethovenin 9. sinfonian viimeisestä osasta Oodi ilolle. Oodi kauppatorille -teoksen esitykset la 17.9. ja su 18.9. klo 20.45, vapaa pääsy.

Lisäksi Kauppatorin avajaisissa klo 12 Pormestari Minna Arveen avajaispuheen yhteydessä kuullaan Aarni Häkkisen säveltämä avajaisfanfaari "Tois puol jokke" Turun filharmonisen orkesterin vaskikvintetin esittämänä. Esitys on kantaesitys.

videomapping2_1600x820.jpg
Video mapping on näyttävä videotaideteos. Kuva: Visual45.

Konserttitalo 70: Avoimet ovet, näyttelyn avajaiset ja performanssi

Turun päivänä 18.9. Konserttitalo avaa ovensa klo 12-18. Vuonna 1952 valmistunut Turun konserttitalo täyttää 70 vuotta vuonna 2022, ja näyttelyyn voi tutustua tapahtumien yhteydessä vuoden loppuun asti.

Luvassa on Konserttitalo-näyttelyn avajaisluento klo 12, talokierroksia ja performanssiesityksiä. Lisäksi päivän aikana voi tutustua näyttelyyn ja ostaa konserttilippuja. Konserttitalo 70 -näyttelyyn voi tutustua koko avoimien ovien päivän ajan. Päivä alkaa talosta kertovalla historialuennolla klo 12-12.45. Talokierroksella tutustaan Konserttitalon kulisseihin, ja Nyrjähdyksiä-performanssi on klassisen musiikin ja nykytanssin yhteistyöstä syntyvä teos. Ilmoittaudu talokierroksille ja performanssiin etukäteen. Avoimet ovat su 18.9. klo 12-18.

Päivän lipputarjous: Joulu tulee laulaen -konserttiin perjantaina 9.12.  liput  22,50 € | 21,50 € ( perus | eläkeläinen). Lisäksi myymme Sävelten aika  -historiikkia tarjoushintaan 10 €. Tarjoushinnat voimassa Turun päivänä 18.9. vain Konserttitalolla!

nyrjahdyksia_kuva_mp-kollektiivi_1600x820.jpg
Nyrjähdyksiä-performanssi yhdistää musiikin ja tanssin. Kuva: MP-kollektiivi.

Lue lisää tapahtumaviikonlopusta

2.9.2022 12.01

Richard Wagnerin Ring on oopperajärkäle vailla vertaa. TFO:n syksyn sinfoniasarjan avaava der Ring ohne Worte, Ring ilman sanoja, on oopperasarjan henkeäsalpaavimmista musiikkipaloista koostuva ja kronologisesti etenevä kokonaisuus. Ilman väliaikaa esitettävä teos alkaa Reininkullan ensitahdeista, jatkuu Valkyyrioiden sekä Siegfriedin myyttisessä matkassa ja päättyy Jumalten tuhon viimeisiin säveliin. Illan huipentumana kajahtaa sankarillinen Valkyyrioiden ratsastus.

Konsertin johtaa maestro Philippe Auguin, joka on sukupolvensa kysytyimpiä kapellimestareita. Hän on urallaan johtanut orkestereita arvostetuimmissa oopperataloissa ympäri maailmaa.

Ring ohne Worte to 8.9. ja pe 9.9. klo 19 Turun konserttitalossa. Torstain konserttia edeltää konserttivieraille avoin Varaslähtö-tilaisuus klo 18 Konserttitalon aulassa. Varaslähdössä klo 18 illan kapellimestari Philippe Auguin musiikkitoimittaja Matti Lehtosen haastateltavana. Lisäksi torstain konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live. 

31.8.2022 11.39

Lasten musiikkisalongissa kuullaan tänä syksynä Siina Hirvosen johdolla Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa. Konsertti Vivaldia lapsille: Neljä vuodenaikaa saavutti suuren yleisöryntäyksen, ja on myyty loppuun. Kysytystä esityksestä on avattu myyntiin toinen esitys lauantaina 15.10. klo 16.

30.8.2022 10.14

Kamarimusiikkikonsertti Iltapäivä Debussyn ja Prokofjevin parissa sunnuntaina 25.9. on peruutettu sairastapauksen vuoksi. Pahoittelemme peruutuksesta aiheutunutta harmia!

Katso täältä ohjeet lippuhyvitysten hakemiseen. 

 

20.5.2022 09.21

Keskiviikkona 25.5.2022 klo 19 seitsemän nuorta taituria valloittavat Konserttitalon lavan. Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Solisteina esiintyvät Bing-Cheng Xiang, tuuba, Ilkka Haapanen, lyömäsoittimet, Eliel Lahesmaa, klarinetti, Tuuli Raitio, viulu, Timofey Nguen, alttoviulu, Milagros Samanamud Loli, sopraano, sekä Aleksandra Gribanova, viulu. Tomas Djupsjöbacka johtaa filharmonikoita.

Solistit

Bing-Cheng Xiang aloitti tuubansoiton opinnot vuonna 2013.  Hän on osallistunut useille mestarikursseille ja ottanut yksityisiä tunteja Suomessa ja ympäri maailmaa. Vuonna 2021 hän aloitti opiskelun Turun AMK:n Taideakatemiassa Nicolas Indermühlen johdolla. Xiang esittää Bruce Broughtonin konserton tuuballe ja orkesterille.

Ilkka Haapanen jatkoi Puolalanmäen musiikkilukiosta 2016 valmistuttuaan ensin Turun konservatoriolle, ja siitä Turun AMK:n Taideakatemialle, joissa molemmissa häntä on opettanut Ari-Pekka Mäenpää. Haapanen kävi vuoden 2021 keväällä hakemassa myös ulkomaista opetusta vaihto-opiskelun merkeissä Leuvenista, Belgiasta. Konsertissa hän esittää Emmanuel Séjournéen Konserton marimballe ja jousille -teoksesta osan Avec force.

Eliel Lahesmaa aloitti klarinetinsoiton Kaarinassa musiikkiopisto Arkipelagissa, ja vuodesta 2019 hän on jatkanut opintojaan Outi Heiskasen johdolla Turun konservatoriossa. Eliel on päässyt soittamaan puhallin- ja sinfoniaorkestereissa, solistina konservatorion puhallinorkesterin kanssa ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Konsertissa hän soittaa Carl Maria von Weberin Concertinon op. 26.

Tuuli Raitio opiskelee Sibelius-Akatemiassa Petri Aarnion viululuokalla ja viimeistelee samalla pedagogiopintojaan Turun Taideakatemiassa Siljamari Heikinheimon johdolla. Raitio on aktiivinen kamarimuusikko, ja esiintynyt TFO:n solistina syksyllä 2020 osana Nuorten solistien konserttia sekä Sigyn Sinfoniettan solistina syksyllä 2021. Raitio tulkitsee Jean Sibeliuksen d-molli-viulukonsertosta osan I Allegro moderato.

Timofey Nguen valmistui viulistiuksi vuonna 2021 Turun AMK:n Taideakatemiasta professori Alexander Vinnitskin luokalta. 2018 hän aloitti alttoviulun soittamisen Harri Sippelin johdolla, ja jatkaa tällä hetkellä alttoviuluopintojaan. Nguen on saanut palkintoja useista musiikkikilpailuista. Hän soittaa konsertissa Paul Hindemithin teoksesta Der Schwanendreher, konsertto alttoviululle ja orkesterille osan I Zwischen Berg und tiefem Tal.

Milagros Samanamud Loli on opiskellut laulua Italiassa Pesaron G. Rossini konservatoriossa ja Helsingin konservatoriossa. 016 hän oli Berliinin filharmonikkojen Daniel Baremboimin johtamassa produktiossa The Dream of Gerontius ja 2017 Zubin Mehtan johtamassa Richard Straussin teoksessa Die Frau ohne Schatten. Tällä hetkellä hän opiskelee laulua Turun AMK:ssa Lilia Varnaksen johdolla ja on Key Ensemblen jäsen. Konsertissa Loli laulaa Giuseppe Verdin "E strano, e strano...Follie, follie...Sempre Libera" aarian oopperasta La Traviata.

Aleksandra Gribanova valmistui vuonna 2020 Russian State Specialized Academy of Artsista musiikkilinjalta. Nyt hän opiskelee musiikkipedagogiaa Turun AMK:n Taideakatemiassa Alexander Vinnitskin johdolla. Aleksandra esiintyy säännöllisesti solistina, kamarimuusikkona sekä orkesterimuusikkona. Konsertissa hän soittaa Igor Frolovin Konserttifantasian Gershwinin oopperan Porgy ja Bess teemoista.

Nuorten solistien konsertti

  • Ke 25.5. klo 19 Turun konserttitalossa.
  • Lue lisää konsertista
  • Liput: 27,50 € | 22,50 € | 10,50 €
  • Lippu.fi
  • Turun konserttitalon lipunmyynti (Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku, avoinna ti-pe klo 12–17 sekä tuntia ennen konserttia).