Adjust text size:

Psst! This one's already gone.

Verkkokonsertti: Eläinten karnevaali

Koronarajoitusten takia konsertti lähetetään ainoastaan verkkokonserttina. Verkkolähetyksen seuraaminen on maksutonta. Konsertti korvaa Muumiperheen lauluretki -konsertit, jotka siirtyvät koronatilanteen takia vuoteen 2022.

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Siina Hirvonen, juontaja
Turun filharmoninen orkesteri

Leopold Mozart / Joseph Haydn: Lelusinfonia 
Camille Saint-Saëns: Eläinten karnevaali  

Koko perheen Eläinten karnevaali -konsertti tuo musiikin koteihin verkon välityksellä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi Siina Hirvonen. 

Eläinten karnevaalin 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa uuden ilmeen, kun Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen vie kuulijan tutkimusmatkalle viidakon syvyyksiin. Tarina herättää kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen ja herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina. 

Lelusinfonia puolestaan on hauska ja hullutteleva orkesteriteos, jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Teoksen säveltäjästä ei ole täyttä varmuutta, ja nykyään todennäköisimpänä säveltäjänä pidetään joko Leopold Mozartia tai Joseph Haydnia. 

Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. Konsertti jää katsottavaksi ensiesityksen jälkeen verkkokonserttiarkistoon. Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlia, jota vietetään tänä vuonna verkossa 13.-20.3.

Kuva: Kirsti Pusa