Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Andreas Helling

Andreas on toisen polven filharmonikko, hänen isänsä on toiminut orkesterin konserttimestarina. Siihen aikaan  Igor Bezrodnyi toimi ylikapellimestarina. Taiteilijana Andreas muistaa Bezrodnyin tehneen suuren vaikutuksen ja orkesterin konsertit olivat taiteelisesti hyvin kiinnostavia. 

Sellonsoiton opiskelut alkoivat Turun konservatoriossa 6-vuotiaana, jolloin hän oli itse päättänyt, että hänen soittimensa tulisi olemaan sello. Ensimmäiset neljä vuotta häntä opetti Matti Vuoristo ja seuraavat kuusi vuotta Turun konservatorion yliopettaja Timo Hanhinen. Vuonna 1992 Andreas opiskeli Kunikaallisessa Musiikkiakatemiassa professori Ola Karlssonin johdolla. Jo seuraavana vuonna hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan opiskellakseen professori Martti Rousin ja myöhemmin Victoria Yaglingin ja Raimo Sariolan johdolla. Vuonna 2002 Andreas palkittiin Turun sellokilpailuissa. Samana vuonna hän päätti opintonsa Sibelius-Akatemiassa, ja sai diplomitutkinnostaan korkeimman mahdollisen pistemäärän. 

 Vuonna 2007 hän valmistui musiikin maisteriksi ja piti  Sibelius-Akatemian hänelle myöntämän ensikonsertin. Andreas on osallistunut moniin eri mestarikursseihin mm. Salzburgin Mozarteumissa ja Savonlinnan musiikkiakatemiassa. Orkesterisolistina, kamarimuusikkona ja resitalistina hän on esiintynyt monissa maissa kuten Moldova, Puola, Ruotsi, Ranska, Englanti, Italia ja Itävalta. Hän soittaa myös Jousitrio Helling -yhtyeessä veljensä ja isänsä kanssa. 

Vuodesta 2002 hän on toiminut Turun filharmonisen orkesterin selloryhmän äänenjohtajana sekä sellonsoiton opettajana  Naantalin musiikkiopistossa ja Turun musiikkiakatemiassa.

Vapaa ajallaan Andreas  käy mielellään luonnossa ja pelaa tennistä.