Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Ari-Pekka Mäenpää

Ari-Pekka Mäenpää aloitti lyömäsoitinopintonsa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Pauli Hämäläisen johdolla. Ammattiopinnot alkoivat Helsingin konservatoriossa, ja jatkuivat Sibelius-Akatemiassa opettajina Markku Hannola, Lassi Erkkilä ja Mongo Aaltonen. Musiikin maisteriksi hän valmistui 1999 erinomaisin arvosanoin. Hän on myös tehnyt lisäopintoja Berliinissä ja Milanossa mm. prof. David Searcyn johdolla.

Mäenpää on jo opiskeluajoistaan lähtien toiminut avustavana muusikkona tai sijaisena lähes kaikissa maamme kaupunginorkestereissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa sekä Avanti!-orkesterissa. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona kaikilla maamme tärkeimmillä musiikkifestivaaleilla; vuodesta 2001 hän on myös soittanut Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa. Turun filharmoniseen orkesteriin Mäenpää valittiin vuonna 2001, ensin lyömäsoitinten, myöhemmin patarumpujen äänenjohtajaksi.

Vuonna 2016 Mäenpää kantaesitti Turussa Kalevi Ahon konserton patarummuille ja orkesterille; teos on myös taltioitu BIS- levy-yhtiölle. Hän myös opettaa lyömäsoitinten soittoa Turun AMK:n Taideakatemiassa sekä Turun konservatoriossa.

Vapaa-aikanaan hän harrastaa omakotiasumista, tenniksen peluuta sekä hiihtoa ala- ja joskus ylämäkeenkin.