Muuta tekstin kokoa:

Varaäänenjohtaja

Juha Viljanen

Aito Turkulainen, Heidekenillä syntynyt Juha Viljanen vietti elämänsä ensi vuodet Nättinummen laajoilla aroilla temmeltäen.  4-vuotiaana hän sai elämäänsä uuden ystävän kun joku perheen vanhemmista lykkäsi leuan alle viulun. Opettajaksi valikoitui Turkulainen viulistimestari Juha-Pekka Vikman.   Eipä olisi tuolloin vielä uskonut että nuori viulistin alku soittaisi opettajansa kanssa myöhemmin yhdessä kollegoina Turun parhaassa sinfoniaorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa. 

Myöhemmin opinnot jatkuivat Turun konservatoriossa Araik Resjanin opetuksessa.  Viljanen soitti monia vuosia nuorten sinfoniaorkesteri Vivossa. Tätä aikakautta hän pitää erittäin tärkeänä muusikonoppina, jonka kautta tutustui myös moniin nykyisiin ammattimuusikoihin. Vivon kautta järjestyivät myös kurssit unkarilaisen viuluprofessori Vilmos Szabadin johdolla.  Viljasen viuluopinnot jatkuivat Indianan yliopistossa USA:ssa Yuval Yaronin johdolla. 

Musiikin ohella Viljasta kiinnostaa urheilu niin käytännön hikitreeninä kuin myös penkkiurheiluna.  Suosikkilajeja ovat pyöräily, jalkapallo, hiihto, uinti ja triathlon.  Kaikille näille yhteistä on se, että niistä on kerääntynyt kroppaan lukuisia rasitusvammoja.

Viljanen on myös rakentanut useita eri rakennuksia.  Siinä on mukavaa nähdä kädenjälki konkreettisena.