Muuta tekstin kokoa:

Varaäänenjohtaja

Jalmari Lintunen

Jalmari Lintunen (s. 1994) aloitti lyömäsoitinopintonsa 6-vuotiaana synnyinkaupungissaan Jyväskylässä. Vuonna 2013 hän muutti Helsinkiin ja aloitti ammattiopintonsa Sibelius-Akatemiassa Antti Rislakin johdolla. Lisäksi hän on suorittanut vaihto-opintoja Malmön Musiikkikorkeakoulussa sekä soittanut Euroopan unionin nuoriso-orkesterissa. Opintojensa aikana Lintunen alkoi työskennellä aktiivisesti freelance-muusikkona ja hänet on kutsuttu avustamaan tai sijaistamaan lähes kaikkia Suomen kaupunginorkestereita, Radion sinfoniaorkesteria, Kansallisoopperan orkesteria sekä Avanti!-orkesteria. Lintunen osallistui vuonna 2015 Majaoja-lyömäsoitinkilpailuun saavuttaen jaetun ensimmäisen palkinnon.

Vakituiseksi soittajaksi Lintunen valittiin ensin vuoden 2019 alussa Göteborgin Oopperaan lyömäsoitinten varaäänenjohtajaksi ja saman vuoden lopussa Turun filharmoniseen orkesteriin patarumpujen varaäänenjohtajaksi.

Lintunen nauttii työssään musiikin tuottamista elämyksistä, itsensä haastamisesta sekä hyvästä työyhteisöstä. Lyömäsoittimissa häntä kiehtoo soittimien monipuolisuus. Lintunen on päässyt soittamaan tavanomaisten lyömäsoittimien lisäksi muun muassa kiviä, hiekkaa, vettä, jakoavainta sekä lapiota, ja muita mielenkiintoisia haasteita on varmasti vielä edessä. Vapaa-ajallaan hän on aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa.