Muuta tekstin kokoa:

Matti Kariluoto

Matti Kariluoto aloitti sellon soittamisen 8-vuotiaana, mutta viiden vuoden tahkoamisen jälkeen siirtyi musiikin tekemiseen Riihimäen musiikkiopistossa Juha Pesosen kontrabasso-oppilaana. Aikanaan opinahjoksi valikoitui Turun Taideakatemia jossa opettajina toimivat Olli Lehtinen ja Mikko Multamäki.

Tutkintoon ja erikoistumisopintoihin varatun ajan Kariluoto käytti täysimittaisesti hyödykseen ja vähän enemmänkin, ja se mahdollisti arvokkaan työkokemuksen saamisen niin TFO:sta, Kymi Sinfoniettasta, Tampere Filharmoniasta kuin Sinfonia Lahdestakin. TFO:n riveihin hän liittyi vakituisena jäsenenä vuoden 2007 alkaessa.

Musiikillisesti Kariluodon sydäntä lähellä on erityisesti romantiikan ajan tyyli sekä kaikenlainen kamarimusisointi ja kenties juuri se onkin saanut hänet työskentelemään myös Naantalin Musiikkijuhlilla ja Turun Musiikkijuhlilla, useimmiten lavan takana ja auton ratista käsin tosin. Tärkeää elämässä on niin ikään kunnostaan huolehtiminen joka hoituu työmatkapyöräilyllä ja triathlon-lajeja harrastamalla.