Muuta tekstin kokoa:

Äänenjohtaja

Päivi Severeide

Päivi Severeide on Turun filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja, harpun yliopisto-opettaja Sibelius-Akatemiassa ja harpun äänenjohtaja Avanti!- kamariorkesterissa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pääosin Reija Bisterin ja myös loppuvaiheessa Arielle Valibousen oppilaana sekä Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin johdolla. Debytoituaan Radion sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2004, hän on vieraillut useiden orkesterien solistina, mm. Suomen Kansallisoopperan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Oulu Sinfonian, Kuopion kaupunginorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Avantin solistina.

Päivi Severeideä on kuultu solistitehtävissä ja kamarimuusikkona viime aikoina mm. Naantalin, Hauhon ja Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla, Loviisan Sibelius-päivillä sekä Helsingin Juhlaviikoilla. Orkesterimuusikkona hän on vieraillut lähes kaikissa Suomen, Ruotsin ja Norjan ammattiorkestereissa, pisimpään sijaistaen useita vuosia Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Harpun standardiohjelmiston lisäksi Päivi kantaesittää uutta ohjelmistoa säännöllisesti ja työskentelee aktiivisesti säveltäjien ja sovittajien kanssa, josta osoituksena hänen levynsä Ensemble Transparentin jäsenenä sisältää suomalaista kamarimusiikkia harpulle, huilulle ja alttoviululle.  

Severeide on tehnyt yhteistyötä myös monien kevyen musiikin artistien kanssa tuoden harppua uusiin konteksteihin. Päivi Severeide on opettanut Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2009 ja hänen luokkansa harpistit ovat menestyneet useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja koesoitoissa. Päivi Severeide on Suomen Harpistit ry:n hallituksen jäsen ja Helsinki Harp Festivalin taiteellinen johtaja. Turun filharmonisessa orkesterissa Severeide toteuttaa unelmaansa orkesteriharpistina.