Muuta tekstin kokoa:

Petri Tulonen

Åbo-originaali Petri Tulonen on saanut täysin turkulaisen musiikkikasvatuksen ja -koulutuksen. Viulunsoiton hän aloitti 8-vuotiaana erinomaisilla Puolalan musiikkiluokilla Ilkka Viljasen opastamana. Soittoharrastus jatkui 10-vuotiaana Turun musiikkiopistossa Juha-Pekka Vikmanin ja Simo Vuoriston toimiessa innostavina opettajina. Ammattiopinnot Turun konservatoriossa alkoivat Vuoriston opetuksessa ja jatkuivat  Araik Resjanin johdolla.  Tulonen osallistui opiskeluaikanaan myös Yair Klessin mestarikursseille.

Tulosen ura Turun kaupunginorkesterissa alkoi 1989 avustajana ja jatkui eri mittaisia viransijaisuuksia hoitaen aina vuoteen 1995 asti, jolloin pian musiikkioppilaitoksen opettajaksi valmistumisensa jälkeen hänet kiinnitettiin vakituiseen virkaan  Turun filharmonisen orkesterin 2. viulusektioon.

Vapaa-aikaansa Tulonen viettää laajasti kulttuuria siemaillen, mökkeillen ja vaimoaan hemmotellen. Mustavalkoinen penkkiurheilu on hänen sydäntään lähellä. Siksipä Erkki Liikasen tulkitsema loputtomasti sykähdyttävä ja tunteet herkistävä " Maali se on Hunajata" -laulu, joka päättyy sanoihin "Oh, Oh, soi viulu", kuuluu hänellä Top 5 -merkkiteoksiin.