Muuta tekstin kokoa:

Ramona Wolin-Takala

Ramona Wolin-Takala (s.1980) aloitti musiikkiopintonsa viulunsoitolla Uudessakaupungissa Vakka-Suomen musiikkiopistossa kuusivuotiaana. Turun konservatoriossa hän jatkoi viuluopintojaan 15-vuotiaana, kunnes muutaman soittotunnin jälkeen hän löysikin itsensä viereisestä luokasta, alttoviululuokasta. Alttoviulun matalampi ääni vei mennessään ja sillä tiellä Wolin-Takala on edelleen. Turun konservatoriossa hänen opettajanaan toimi Harri Sippel, samoin kuin Wolin-Takalan aloittaessa ammattiopinnot Turun AMK:ssa vuonna 1999, josta hän valmistui Musiikkipedagogiksi vuonna 2004. Sibelius-Akatemiassa hän aloitti opinnot vuonna 2002 ja valmistui Musiikin maisteriksi vuonna 2011. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli mm.Matti Hirvikankaan, Jouko Mansneruksen  ja Anna Kreetta Gribajcevicin johdolla. Lisäksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille.

Turun filharmonisen orkesterin vakituisena soittajana Wolin-Takala aloitti syksyllä 2008. Sitä ennen hän oli saanut tehdä orkesterissa sijaisuuksia ja tykästyi tähän orkesteriin jo tuolloin. Wolin-Takala on saanut vierailla soittamassa monissa maamme orkestereissa ja se on edelleen hänen mielestään erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa. Wolin-Takala soittaa myös aktiivisesti pienemmissä kokoonpanoissa.

Orkesterityössä parasta hänen mielestään on sen vaihtelevuus, erilaiset konsertit sekä tietenkin lounastauot.

Wolin-Takala asuu entisessä kyläkoulussa maaseudun rauhassa ja hänen kotonaan pyörii aviomies sekä 17-vuotias chihuahua Juice. Juice intoutuu kotiharjoittelusta ja varsinkin Šostakovitš saa pienen koiran laulamaan antaumuksella. Nykyään Juicen kuulo on huonontunut ja se malttaa antaa areenan muille.

Wolin-Takalan vapaa-aika kuluu kotia ja sen pihapiiriä kuntoon laittaessa. Hän nauttii hiljaisuudesta ja aikatauluttomuudesta, viihtyy kotonaan, pitää puutarhanhoidosta ja kesästä, ahmii karkkia ja popcornia, tekee listoja lähes kaikesta, siivoaa liikaa, urheilee, fanittaa Tommi Läntistä sekä haaveilee matkustavansa enemmän.