Muuta tekstin kokoa:

Varaäänenjohtaja

Satu Ala

Satu Ala aloitti musiikkiopinnot 7-vuotiaana musiikkiluokilla ja Itä-Helsingin musiikkiopistossa soittimenaan piano. 11-vuotiaana hän tarttui oboeen Marjatta Teirilän ohjauksessa ja jatkoi  Sibelius-Akatemiassa Sven-Erik Paanasen oppilaana. Opintojaan hän on täydentänyt Ingo Goritzkin ja englannintorvispesialisti Bo Erikssonin kursseilla. 

TFO:n oboen varaäänenjohtajana ja englannintorvensoittajana hän on toiminut vuodesta -90 lähtien. Erityisesti torven kaunis ja luonteikas ääni on aina kiehtonut häntä. TFO:n levyillä englannintorvea voi kuulla esim. Sibeliuksen Tuonelan joutsenessa ja Pelleas & Melisande -sarjassa sekä Kuulan Maisemassa.

Orkesterikokemusta on karttunut myös RSO:ssa ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa, ja hän on vieraillut useissa suomalaisissa orkestereissa. Kamarimusiikkia hän on soittanut aktiivisesti, ja puhallinkvintetti Wiis Weisaan jäsenenä hän on ollut kantaesittämässä Kalevi Ahon ja J-P Lehdon kvintetot. Opettaminen on ollut hänelle aina sydäntä lähellä, ja vuodesta -96 hän on opastanut nuoria  oboensoittajia Turun konservatoriossa. 

Vastapainoa muusikon elämään tuo liikunnan harrastaminen ja hyvien kirjojen lukeminen.