Muuta tekstin kokoa:

Ulla Perksalo

Ulla Perksalo (s. 1959) aloitti alttoviulunsoiton 10-vuotiaana Hyvinkään musiikkiopistossa. Koulun jälkeen alkoivat fysiikan ja matematiikan opinnot Helsingin yliopistossa, soittotunnit ja soittaminen jatkuivat mm. Hyvinkään Orkesterissa. Opintojen ohessa Ulla toimi viulunsoiton tuntiopettajana Keskisen Uudenmaan ja Hyvinkään musiikkiopistoissa. Vuonna 1985 pääpaino fysiikasta siirtyi alttoviulun opiskeluun Turun konservatoriossa Veikko Kososen johdolla. Opettaminen jäi, kun Perksalo kiinnitettiin alttoviulun varaäänenjohtajaksi vuonna 1988 Turun kaupunginorkesteriin. Vuodesta 1989 pesti vaihtui äänenjohtajaksi. 30 vuotta äänenjohtajana toimittuaan hän siirtyi syksyllä 2019 soittajaksi.

Ulla on soittanut kamarimusiikkia Turku ensemblen riveissä. Keikkailu ja kiertueet Helsingin festivaaliorkesterissa Olli Mustosen johdolla ovat antaneet virkistävän tuulahduksen maailmalta ja muusikkoystäviä eri puolilta Suomea. Opettaminen  tuli taas kuvioihin 40-vuotiskriisin myötä ja Ulla on toiminut tuntiopettajana Turun konservatoriossa vuodesta 1999.

Ulla on hyvän ruuan ja viinin ystävä. Kesämökillä Kangasalla hän meloo ja paistaa munkkeja paikallistorille. Murtomaahiihto on mielilaji, mutta juoksulenkilläkin voi Ulla näkyä.