Muuta tekstin kokoa:

Viulisti Anna-Liisa Bezrodny korvaa Karen Gomyon

Viulisti Anna-Liisa Bezrodny korvaa Karen Gomyon 14.-15.10. Romanttista ja modernia -konserteissa. Gomyo on joutunut perumaan saapumisensa sairastumisen vuoksi. 

Anna-Liisa Bezrodny

Anna-Liisa Bezrodny on tänä päivänä kysytty niin solistina kuin kamarimuusikkona ympäri maailman.

Anna-Liisa syntyi Moskovassa, ja aloitti viulunsoiton vanhempiensa opastuksella 2-vuotiaana. Hän jatkoi opiskelujaan Sibelius-Akatemiassa vanhempiensa, professoreiden I. Bezrodnyn ja M. Tampere-Bezrodnyn johdolla, sekä Guildhall School’issa Lontoossa Yfrah Neamanin johdolla. Hän on lukuisien kansainvälisten kilpailujen palkinnonvoittaja, mm. GSMD Gold Medal 2006 voittaja, Suomen ”Pro Musica” palkinnonsaaja, sekä Eestin Kulttuurisäätiön vuoden 2013 tunnustuspalkinnon saaja.

Vuosien varrella hän on konsertoinut lähes kaikkialla Euroopassa, USA:ssa, Aasiassa ja Venäjällä niin orkestereiden solistina kuin kamarimuusikkona. Anna-Liisa on myös aktiivinen kamarimuusikko ja hän esiintynyt eri festivaaleilla ympäri maailman.  Solistina hän on työskennellyt kapellimestareiden kanssa kuten Leif Segerstam, Neeme Järvi, Kristjan Järvi, Paavo Järvi, Sir Colin Davis, Eri Klas, Nikolay Alekseyev, Okko Kamu, Sascha Goetzel ja Juha Kangas kanssa. Anna-Liisan repertuaari ulottuu barokista nykymusiikkiin, ja monet säveltäjät kuten Tõnu Kõrvits, Rein Rannap, Harri Wessmann, Jaan Rääts ovat kirjoittaneet sekä omistaneet kappaleita hänelle.

Anna-Liisa on levyttänyt soololevyn ALBA yhtiölle pianisti Ivari Iljan kanssa, sekä Mozartin ja Haydnin konsertot ERP Music Productions yhtiölle. Hän on myöskin levyttänyt virolaisen säveltäjän Eino Tambergin viulukonserton, sekä Mendelssohnin okteton mm. Maxim Vengerovin kanssa.

Anna-Liisa toimii professorina ”Karlsruhe Hochschule für Musik”issa, Saksassa. Lisäksi hän on viulunsoiton professori Guildhall School of Music and Dramassa, sekä Purcell School’ssa, Lontoossa.  Anna-Liisa soittaa Kulttuurirahaston Hieronymus II Amati viululla.

Tervetuloa konsertteihin