Muuta tekstin kokoa:

Tähtiharpisti Emmanuel Ceysson esittää ranskalaista harppumusiikkia

Emmanuel Ceysson on useita palkintoja voittanut tähtiharpisti. Los Angelesin filharmonikoiden harpun äänenjohtajana tällä hetkellä työskentelevä Ceysson saapuu Turun filharmonisen orkesterin solistiksi torstaina 25.11. klo 19 Konserttitaloon. Konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Ceysson esittää konsertissa ranskalaisen Henriette Renién harppukonserton. Renié oli harppumusiikin uranuurtaja ja ihmelapsi, joka sekä esiintyi, opetti että sävelsi harpulle. Hänen teoksissaan kuuluu ainutlaatuinen sointi ja vahva virtuoottisuus, ja konsertto kuuluu harppukirjallisuuden edustavimpiin teoksiin.

Konsertin täydentävät Jacques Ibertin Divertissementin sekä Antonín Dvořákin 8. sinfonian iloiset sävelet kapellimestari Alpesh Chauhanin johdolla. Divertissement, ”Huvinäytelmä”, on kuusiosainen orkesterisarja, joka perustuu Ibertin Eugène Marin Labichen ja Marc-Michelin komediaan tekemään musiikkiin. Dvořákin 8. sinfonia on valoisa, vapautunut yksi säveltäjän kokeilevimmista ja muotoratkaisuiltaan persoonallisimmista luomuksistaan.

Emmanuel Ceysson on saanut korkeita kansainvälisiä tunnustuksia. Hän voitti nopeasti peräkkäin ensimmäiset palkinnot USA:n kansainvälisessä harppukilpailussa, New Yorkissa Young Concert Artist Auditionsissa ja arvostetussa ARD kilpailussa Münchenissä, jonka myötä hänestä tuli ensimmäinen kolmessa suuressa kansainvälisessä tapahtumassa palkintoja voittanut harpisti. Ennen kiinnitystään Los Angelesiin Ceysson toimi New Yorkin Metropolitan Opera Orchestrassa ja sitä ennen Opéra National de Parisin orkesterissa samassa tehtävässä.

Alpesh Chauhan on Düsseldorfin sinfoniaorkesterin päävierailija kaudelle 21–22. Chauhan toimii myöskin BBC Scottish Symphony Orchestran apulaiskapellimestarina ja Birminghamin oopperayhtiön musiikillisena johtajana. Chauhan on lisäksi nuorten musiikkikasvatuksen innokas puolestapuhuja ja Awards for Young Musicians -palkinnon suojelija.