Muuta tekstin kokoa:

Runsasta saksalaista romantiikkaa: Wagneria, Schumannia ja Brahmsia helmikuun alkuun

Enemmän on enemmän, kun konsertissa on kolme saksalaista romantikkoa. Turun filharmonisen orkesterin helmikuun aloittavissa konserteissa torstaina 2. ja perjantaina 3.2. klo 19 Konserttitalossa ohjelman muodostavat Richard WagnerinRobert Schumannin ja Johannes Brahmsin teokset. Markus Stenz johtaa filharmonikoita ja viulusolistina nähdään Rosanne Philippens.

Richard Wagner tunnetaan oopperoistaan, joista tunnetuin on Ring-sarja. Nyt konsertissa kuullaan Nürnbergin mestarilaulajat -oopperan alkusoitto. Alkusoitto on yksi oopperamusiikin suosituimmista ja uljaimmista. Wagner on ottanut siihen mukaan useita oopperan keskeisiä aiheita.

Rosanne Philippens tulkitsee Schumannin viulukonserton. Philippensin soittotapaa on kuvailtu hienostuneeksi, eloisaksi ja virheettömäksi. Philippensin suosio on suurta Alankomaissa, ja hän on esiintynyt solistina ympäri Eurooppaa. Viulukonsertto on herkullinen kolmiosainen kokonaisuus, ja se tiristää tunteet esille niin solistista kuin kuulijoistakin.

Johannes Brahmsin sinfonia nro 4 päättää illan. Teos on suurta, romanttista ja sävelkielessään rikasta sinfoniaa parhaimmillaan. Säveltäjän neljästä sinfoniasta juuri neljäs on korkeatasoisin, ja teosta on pidetty Brahmsin sinfoniasarjan lakipisteenä.

Kapellimestari Markus Stenzillä on huikea ura: hän on toiminut Hollannin radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina vuosina 2012–2019, Baltimoren sinfoniaorkesterin päävierailijana vuosina 2015–2019 ja Soulin filharmonisen orkesterin residenssikapellimestarina vuosina 2016–2021. Lisäksi hän vierailee tiheään johtamassa niin orkesterikonsertteja kuin oopperaesityksiäkin ympäri Eurooppaa.

Saksalaiset romantikot

  • To ja pe 2.–3.2.2023 klo 19 Turun konserttitalossa
  • Lue lisää 
  • Liput 27,50 | 22,50 | 10,50 €
  • Osta liput Konserttitalon lipunmyynnistä, Kauppatorin monitorista tai verkkokaupasta tästä.