Muuta tekstin kokoa:

Kuusi nuorta tähteä Nuorten solistien konsertissa

Keskiviikkona 17.5. klo 19 kuusi nuorta taituria valloittavat Sigyn-salin lavan. Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Jokavuotisessa perinteessä huippulahjakkaat nuoret muusikot tulkitsevat instrumenttikirjallisuutensa helmiä Turun filharmonisen orkesterin solisteina. Tänä vuonna solisteina esiintyvät Kaisa Kaartinen, piano, Anastasia Iazlovetskaja, viulu, Unna Koskinen, sello, Niilo Autio, piano, Helena Slama, huilu sekä Alexandrina Croitor, viulu. József Hárs johtaa Turun filharmonista orkesteria.  

Kaisa Kaartinen

Kaisa Kaartinen aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana kotipaikkakunnallaan Perniössä. Opinnot kulkivat Turun konservatorion kautta ja Kaisa opiskelee tällä hetkellä Turun Ammattikorkeakoulussa opettajanaan Eveliina Kytömäki. Lisää kokemusta ja oppia Kaisa on hakenut pianokilpailuista ja mestarikursseilta ympäri Suomea. Konsertissa Kaartinen soittaa Franz Lisztin pianokonserton nro 1 Es-duuri.

Anastasia Iazlovetskaja

Anastasia Iazlovetskaja on soittanut viulua viisivuotiaasta lähtien. Hän on International Competition of Musicians Union of France -kilpailun voittaja, ja tullut toiseksi kansainvälisessä Triomphe de l'Art -musiikkikilpailussa. Turun AMK:ssa hän opiskelee Alexander Vinnitskyn johdolla. Konsertissa Iazlovetskaja esittää Camille Saint-Saënsin Johdanto ja Rondo capriccioson a-molli op. 28.

Unna Koskinen

Unna Koskinen opiskelee Laura Ollin johdolla Turun konservatoriossa. Musiikkileireillä Sastamalassa, Kaarinassa ja Keuruulla Unna on saanut oppia myös Risto Rajakorvelta, Eeva Rysältä, Erkki Lahesmaalta ja Juuli Holmalta. Salon ja Porvoon sellokilpailut 2019 ja 2021 ovat tarjonneet kisahaastetta ja yhteissoitto on tullut tutuksi konservatorion ja musiikkiluokkien orkestereissa ja yhtyeissä. Konsertissa Koskinen soittaa Édouard Lalon d-molli-sellokonserton 1. osan.

Niilo Autio

Niilo Autio opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi Eveliina Kytömäen pianoluokalla. Hän on hakenut oppia myös lukuisilta mestarikursseilta opettajinaan mm. Liisa Pohjola, Antti Siirala sekä Paavali Jumppanen. Pianonsoiton lisäksi hän opiskelee käyrätorvensoittoa sekä esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona ja liedpianistina. Konsertissa Autio tulkitsee Edvarg Griegin a-molli-pianokonserton 1. osan.

Helena Slama

Helena Slama valmistuu toukokuussa 2023 Turun konservatorion toiselta asteelta, jossa häntä huilunsoitossa on opettanut Oleg Sytianko. Helena on osallistunut useille musiikkileireille ja mestarikursseille ja soittanut Turun konservatorion puhallinorkesterin Aura Wind Bandin solistina. Konsertissa Slama esittää Cécile Chaminaden Concertinon huilulle op. 107.

Alexandrina Croitor

Alexandrina Croitor on palkittu kansainvälisissä kilpailuissa Ukrainassa, Moldovassa, Valko-Venäjällä, Bulgariassa ja Romaniassa. Hän on esiintynyt Chişinăun filharmonisen sinfoniaorkesterin ja Organ Hallin kamariorkesterin kanssa. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun AMK:ssa Alexander Vinnitskin johdolla. Konsertissa Croitor tulkitsee Julius Conuksen viulukonserton e-molli.

Nuorten solistien konsertti