Muuta tekstin kokoa:

Psst! Meni jo.

Avoin kenraaliharjoitus Kulttuurikorttilaisille ja koululais- ja erityisryhmille: Kuninkaan muistolle

Joseph Swensen, kapellimestari 
Edgar Moreau, sello
Turun filharmoninen orkesteri

Robert Schumann: Alkusoitto oopperasta Genoveva
Robert Schumann: Sellokonsertto a-molli op. 129
Edward Elgar: Sinfonia nro 2 Es-duuri op. 63

Edgar Moreau valloittaa musiikkimaailmaa kovaa vauhtia. Hän tuli 17-vuotiaana toiseksi kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa ja on esiintynyt muun muassa András Schiffin ja Gustavo Dudamelin kanssa. Nyt hän esiintyy Skotlannin yliopiston kunniatohtorin arvonimen saaneen Joseph Swensenin kanssa. Romantiikan ajan ohjelmisto on kutkuttava kokonaisuus Elgarin ja Schumannin parhaimmistoon kuuluvia teoksia. Elgar on säveltänyt sinfonian kuningas Edvard VII:n muistolle.

Avoimet kenraaliharjoitukset 

Kenraaliharjoitukseen kulminoituu sinfoniaorkesterin konserttiperiodiviikon työ. Se on orkesterin viimeinen tapaaminen ennen konserttia, ja siltä osin työviikon tärkeimpiä hetkiä. Avoimissa kenraaliharjoituksissa pääset seuraamaan orkesterin työskentelyä ja kurkistamaan orkesterilaisten arkeen sekä kuulemaan kapellimestarin viime hetken ohjeistukset. 

Kenraaliharjoituksessa harjoitellaan illan konsertin ohjelmaa, yleensä esitysjärjestyksessä. Kenraalin tarkoituksena on harjoitella läpimenonomaisesti koko konsertti, mutta teosten harjoitusjärjestys voi vaihtua, teoksia voidaan soittaa osin tai kokonaan, tai joitakin osia jättää kokonaan soittamatta. Konsertin solisti saattaa säästellä voimiaan, samoin solistisia osuuksia soittavat orkesterilaiset. Jos kaikki ei menekään niin kuin pitää, voit olla huojentunut – taiteilijat usein pitävät epäonnistunutta kenraalia hyvänä ennustuksena konsertin onnistumiselle! 

Kenraaliharjoitukset ovat Kulttuurikorttilaisille ja Kimmoke-rannekelaisille. Avoimet kenraaliharjoitukset ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen on sitova. Seuraa Kulttuurikortti- ja Kimmoketiedotteita. 
 
Lue lisää Kulttuurikortista: turku.fi/kulttuurikortti 
Lue lisää Kimmoke-rannekkeesta: turku.fi/kimmoke

KÄYTÄNNÖN OHJEITA KENRAALIHARJOITUSVIERAILLE 

  • Konserttitalon ulko-ovet avataan klo 10.00. 

  • Sisäänkäynti on Konserttitalon pääovesta Aninkaistenkadun puolelta. Huomaathan, että ulko-ovet suljetaan kenraaliharjoituksen alkamisen jälkeen. 

  • Päällysvaatteet tulee jättää ala-aulassa sijaitsevaan naulakkoon. Kenraaliharjoituksen yhteydessä naulakko on maksuton ja toimii itsepalveluperiaatteella. Naulakko on vartioimaton. 

  • WC-tilat sijaitsevat Konserttitalon ala-aulassa.  

  • Konserttitalon kahvio ei ole avoinna kenraaliharjoitusten yhteydessä. 

  • Salin ovet avataan yleisölle n. 10 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Avoimissa kenraaliharjoituksissa yleisön paikat on rajattu yläkatsomoon, mutta paikan sieltä voit valita vapaasti. 

  • Harjoitusten päättymistä on vaikea ennustaa, joten voit seurata harjoituksia parhaaksi katsomasi ajan. Koululais- ja päiväkotiryhmät seuraavat harjoituksia noin 45 minuuttia. Orkesteri pitää 25 min tauon viimeistään klo 12.30. 

  • Toivomme yleisöltä hiljaisuutta avoimissa kenraaliharjoituksissa yhtä lailla kuin konserteissamme, kiitos! Jos poistut kesken harjoituksen salista, teethän sen aiheuttamatta häiriötä. 

  • Orkesterin valokuvaaminen tai muunlainen taltioiminen ei ole sallittua.  

Kenraaliharjoitukset koululais- ja päiväkotiryhmille

Koululais- ja päiväkotiryhmille avoin kenraaliharjoitus kestää noin 45 minuuttia. Vierailuun voi valmistautua ennakkomateriaalin avulla. Katso tarkemmat tiedot lasten ja nuorten sivustolta.

Turun konserttitalo
Torstai
23.02.2023 11:00