Muuta tekstin kokoa:

Psst! Meni jo.

Konserttitalo 70: Avoimet ovet, näyttelyn avajaiset ja performanssi

Turun konserttitalo avaa ovensa Turun päivänä ja samalla avataan Konserttitalo 70 -näyttely. Lisäksi luvassa on talokierroksia ja Nyrjähdyksiä-performanssin esityksiä.

Vuonna 1952 valmistunut Turun konserttitalo täyttää 70 vuotta vuonna 2022. Konserttitalo 70 -näyttelyyn voi tutustua koko avoimien ovien päivän ajan klo 12–18. Näyttely keskittyy konserttitalon alkuvuosiin. Näyttely on esillä Konserttitalossa vuoden loppuun asti, ja siihen voi tutustua tapahtumien yhteydessä. Ovet avataan yleisölle klo 11:45.

Avointen ovien päivän avaa Konserttitalosta kertova historialuento, jonka kesto on noin 45 minuuttia. Luennon pitää tietokirjailija Kimmo Korhonen, joka on erikoistunut suomalaisesta musiikista kirjoittamiseen ja julkaissut aiheesta monia kirjoja, kuten TFO:n 225-vuotishistoriikin ”Sävelten aika” vuonna 2015. Korhonen on laatinut tuhansittain teosesittelyjä orkesterien, festivaalien ja levy-yhtiöiden käyttöön, ja on vastannut jo vuosien ajan TFO:n konserttien käsiohjelmateksteistä. Syntymäpäiväjuhlaluento katsahtaa konserttitalon historiaan, joka on tunnettu erityisesti ainutlaatuisista orkesterikonserteista ja kansainvälisistä taiteilijavierailuista, myös vene- ja autonäyttelyistä, poliittisista kokouksista – ja nyrkkeilyottelusta!

Talokierroksella tutustaan Konserttitalon kulisseihin, ja kierretään tiloissa, johon yleisöllä ei yleensä ole pääsyä. Opastetun kierroksen kesto on noin 45 minuuttia.

Nyrjähdyksiä-performanssi on klassisen musiikin ja nykytanssin yhteistyöstä syntyvä teos, joka kuljettaa katsojaa Turun konserttitalon eri tiloissa. Teos esittelee 70-vuotiaan talon tiloja ja sen funktionaalista arkkitehtuuria. Paikkasidonnainen teos matkaa musiikillisesti läpi eri aikakausien, johdattaen kokijan erilaisten tunnelmien äärelle. Esitykset alkava Turun konserttitalon ala-aulasta, ja performanssin kesto on noin 1 tunti.

Nyrjähdyksiä:

Konsepti: Jarmo Korhonen, Pekka Laamanen, Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
Koreografia: Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
Muusikot: Jarmo Korhonen (fagotti, kontrafagotti), Pekka Laamanen (sello)
Tanssijat:
MP-kollektiivi: Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
sekä 
Turku Youth Company: Sini Ahonen, Venni Varjonen, Wilma Enroth, Inka Alanko, Elina Palkén, Elisa Nummela, Anna Hynninen, Hanna Södergård, Varpu Viloma, Ina Haavisto, Matlena Karvonen, Frida Jäntti, Nea Mäntylä, Nea Mustonen, Taru Pellinen 

Tuotanto: Turun filharmoninen orkesteri ja MP-kollektiivi
Yhteistyössä: Läntinen tanssin aluekeskus

Avointen ovien ohjelma:

 

Turun konserttitalo
Sunnuntai
18.9. 12:00

Näyttely on avoinna klo 12–18.

Näyttelyyn ja historialuennolle vapaa pääsy. Performanssiin ja talokierroksille tulee ilmoittautua ennakkoon.