Muuta tekstin kokoa:

Tutustu syyskauden ohjelmistoon!

Turun filharmonisen orkesterin syyskaudella kuullaan jälleen monipuolinen kokonaisuus sinfonia-, teema- ja kamarimusiikkiohjelmistoa. Syyskauden avajaiskonsertit 3.-4.9. johtaa kapellimestari Okko Kamu ja solistina nähdään mezzosopraano Anna Danik. Syksyn tapahtumien lipunmyynti alkaa 3.8.

Tutustu tapahtumiin tästä

Sinfoniailloista nautitaan taas syksyllä

Syyskuussa kapellimestari Grant Llewellyn ja sopraano Valentina Coladonato esittävät TFO:n kanssaTurun kirjamessujen 30-vuotisjuhalkonsertissa Andrea Porteran teoksen Klecksophonic Lieder. Teos voitti kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun vuonna 2019. Lisäksi syyskuussa kuullaan kapellimestari Ryan Bancroftin johdolla György Ligetin ja Wolfgang Amadeus Mozartin musiikkia ja Clemens Schuldtin johdolla Wolfgang Amadeus Mozartin sekä Franz Schubertin musiikkia.

Lokakuussa Tomas Djupsjöbacka johtaa sinfoniaillan, jossa kuullaan Joan Towerin, Sally Beamishin ja Wolfgang Amadeus Mozartin musiikkia. Håkan Hardenberger palaa Turkuun marraskuussa kapellimestarin ja trumpetistin roolissaan tuoden mukanaan ranskalaisen ohjelmiston. Joulukuun alussa kapellimestari Kerem Hasan ja TFO:n oma oboen äänenjohtaja Takuya Takashima valloittavat lavan.

Tuleva taiteellinen johtaja Olli Mustonen esiintyy TFO:n edessä kahdesti. Lokakuun alussa kuullaan Olli Mustosen Corona-fanfaarin Suomen kantaesitys sekä Wolfgang Amadeus Mozartin ja Ludwig van Beethovenin musiikkia ja joulukuussa Ludwig van Beethovenin 9. sinfonia. Päävierailija Julian Rachlin saapuu Turkuun marraskuussa niin ikään Beethoven-ohjelmiston kanssa.

Monipuolisia teemakonsertteja

Elokuva- ja pelimusiikin pariin päästään lokakuun lopulla, kun suosittu SAGAS – Orchestral Fantasy Music tekee paluun uusittuna versiona. Marraskuussa Konserttitalon lavalla nähdään Duke Ellington musiikille omistettu ilta Turku Jazz Orchestran ja kapellimestari Antti Rissasen kanssa.

Syksyn aikana kuullaan muusikoiden suunnittelemia kamarimusiikkikokonaisuuksia Turun linnassa, Villa Marjaniemessä sekä Betel-kirkossa ja Lasten musiikkisalongissa seikkaillaan tulevalla kaudella Siina ja Taikaradiosta tutun Siina Hirvosen kanssa.

Kevään peruutetuista tapahtumista Jukka Perkon ja TFO:n Charlie Parker -konsertti siirtyy syyskuulle ja Nuorten solistien konsertti siirtyy lokakuulle.

Tulevaan kauteen turvallisuus edellä

Kauden ohjelmistossa ja tapahtumasuunnittelussa huomioidaan koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja THL:n antamat turvallisuusohjeistukset. Kaikki konsertit ovat väliajattomia ja saliin otetaan pienempi kuulijamäärä.

Syyskauden konsertteihin ei myydä kausikortteja, vaan ainoastaan kertalippuja ja SOS-sarjaa. Sarjaan voi kerätä mielenkiintoisimmat kauden konsertit alennettuun yhteishintaan. Kausikorttilaisten paikat otetaan talteen sitä ajankohtaa varten, kun kausikorttien myyminen on taas mahdollista.

Tapahtumien lipunmyynti alkaa maanantaina 3.8. klo 12 Turun konserttitalon lipunmyynnissä sekä Lippupisteen toimipaikoissa ja verkkokaupassa.

Koronavirustilanteen vuoksi muutokset ohjelmistoon ovat mahdollisia.