Muuta tekstin kokoa:

Luontosinfonia soi Itämeripäivänä

Turun filharmoninen orkesteri esittää torstaina 26.8.2021 klo 21 Forum Marinumin edustalla Luontosinfonian live-ensiesityksen. Luontosinfonia on elokuva, jossa ainutlaatuinen, dokumentaarinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2019 ja saavutti suuren suosion niin yleisön kuin kriitikoidenkin taholta. Luontosinfonia koetaan nyt ensimmäistä kertaa live-esityksenä. Tunnelmallisessa ulkoilmakonsertissa elokuva näytetään screeniltä ja koetaan elävän musiikin säestyksellä hämärtyvässä loppukesän illassa.

Ulkoilmakonsertissa Turun filharmonista orkesteria johtaa Erkki Lasonpalo, ja lavalla nähdään lisäksi maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva laulaja Aili Ikonen sekä orkesterisäestyksellisiin suurteoksiin erikoistunut sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensis. Luontosinfonian kesto on 1 tunti 15 minuuttia ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Mahdollisia yleisömäärärajoituksia tarkennetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa. 

Luontosinfonia on ylistys Suomen luonnolle. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka. Palkitun säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. 

Tapahtuma on osa Itämeripäivää. Pitkin tapahtumapäivää ja ennen Luontosinfonian esitystä Forum Marinumin edustalla nähdään muun muassa luontoaiheinen paneelikeskustelu sekä kokkikilpailu.