Muuta tekstin kokoa:

Lämpimästi tervetuloa syyskaudelle!

Kun silmäilen TFOn tulevan syyskauden konserttien ohjelmistoa, huomaan ajattelevani, että jokaisella ohjelmalla on omanlainen syntyhistoriansa, johon ovat vaikuttaneet sekä omat ideani että kohottavat ja inspiroivat keskustelut niin vierailevien kapellimestareiden ja solistien kuin myös orkesterimme intendentin, taiteellisen toimikunnan ja joskus jopa satunnaisen vastaantulijankin kanssa.

Coplandin teoksen ”Fanfare for the Common Man” satuin pitkästä aikaa kuulemaan autoni radiosta eräällä matkalla Turkuun, olisiko ollut Lahnajärven kohdalla - olin juuri silloin pohdiskelemassa lokakuun ohjelmaani ja minulle välähti, että tämä teoshan on juuri se elementti, joka tuohon ohjelmaan vielä tarvittaisiin! Jossain vaiheessa huomasin, että Tšaikovski tuntuu tulevan vastaan kaikissa yhteyksissä, erilaisista syistä. Yritin hölmöyksissäni vähän aikaa jopa pyristellä tätä ilmiötä vastaankin, mutta pian huomasin sen olevan tuhoon tuomittu yritys. Niinpä syksyn ohjelmissamme kuullaan 4. ja 5. sinfonia, Romeo ja Julia-alkusoitto, 1. pianokonsertto, viulukonsertto ja kaiken huipuksi jopa niin monista Turun sellokilpailusta tuttu Rokokoo-muunnelmatkin tällä kertaa hyvin erikoisena versiona - sen soittaa ystäväni, suurenmoinen venäläinen trumpetisti Sergei Nakariakov.

Olkoon TFOn syksy 2021 kaiken lisäksi myös Tšaikovskin syksy - antakoon tuon rakkaan säveltäjän ihmeellinen, nerokas ja pyhä musiikki meille kaikille voimaa, iloa ja valoa, kun suuntaamme vaikeiden aikojen jälkeen katseemme taas kohti valoisaa tulevaisuutta.

Olli Mustonen, taiteellinen johtaja

Uutinen

Tutustu syyskauteen!

Tutustu kauteen! Liput ovat myynnissä.