Muuta tekstin kokoa:

Lue Olli Mustosen tervehdys syyskaudelle 2022

”Turun filharmonisen orkesterin syyskauden värikkäästä ohjelmistosta tekee mieleni erikseen mainita muutama suomalaisen konserttokirjallisuuden merkkiteos. Aloitamme odotetun yhteistyömme uuden residenssisäveltäjämme Sebastian Fagerlundin kanssa hänen Klarinettikonsertollaan, joka kuuluu säveltäjänsä läpimurtoteoksiin. Olen itse tutustunut hänen musiikkiinsa juuri tuon tavattoman kiehtovan konserton kautta, ja siksikin se tuntui oikealta tavalta käynnistää tämä tärkeä vaihe orkesterimme historiassa.

Kevät toi mukanaan myös suruviestin ystävämme Jaakko Kuusiston poismenosta. Vuosien varrella Jaakko on ollut orkesterillemme hyvin keskeinen yhteistyökumppani niin viulistina, kapellimestarina kuin säveltäjänäkin. Hänen Pianokonserttonsa on ehdottomasti hänen hienoimpia ja vaikuttavimpia teoksiaan - omistamme sen esityksen ystävämme muistolle.

2022 tulee myös kuluneeksi 100 vuotta Matti Raution syntymästä. Hänen Pianokonserttonsa on hänen ehdoton pääteoksensa - moderni klassikko jo syntyessään. Se on kuin havumetsiimme lämpimien tuulten mukana saapunut harvinainen vieras - kuin salaperäinen trooppinen lintu, joka hämmästyttää laulunsa iloisuudella ja häikäisee sulkapeitteensä harvinaislaatuisella väriloistolla.”

Olli Mustonen, taiteellinen johtaja