Muuta tekstin kokoa:

Ilmiöksi noussut Open Orchestra kutsuu yleisön jälleen sisälle orkesteriin

Turun filharmoninen orkesteri tuo ilmiöksi nousseen Open Orchestran syksyllä jälleen Konserttitaloon. Konsertit järjestetään torstaina 9.11. klo 19.00 ja perjantaina 17.11. klo 18.00. Vuonna 2019 TFO esitti Open Orchestran ensimmäistä kertaa Suomessa loppuunmyydyille saleille. Kööpenhaminan filharmonikkojen konseptiin perustuvan konserttiproduktion johtaa Aku Sorensen, joka debytoi TFO:n edessä keväällä 2022. Visuaalisesta suunnittelusta vastaa Timo Ollila. Konsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 4.4.

- Vuonna 2019 Open Orchestra nousi yleisön suosikiksi, ja konserttia on kovasti toivottu uudelleen ohjelmistoon. On hienoa päästä esittämään tuotanto jälleen. Open Orchestran konsepti on ainutlaatuinen, kun yleisö pääsee sukeltamaan orkesterin sisälle ja konserttiasetelma on täysin poikkeuksellinen, kertoo tuottaja Anni Niemensivu.

Open Orchestrassa yleisö pääsee kokemaan suuren sinfoniakoneiston vaikuttavuuden ja seuraamaan muusikon työtä lähietäisyydeltä. Konserttitalon permannon penkit puretaan, ja muusikot sijoitetaan ympäri salia lavalle ja permannolle. Musiikki ympäröi kuulijaa joka puolelta, ja illan aikana kuullaan monipuolisesti klassisen musiikin hittisäveliä Pjotr Tšaikovskin Joutsenlammesta Jean Sibeliuksen Myrskyyn. Juonnettua konserttielämystä vahvistaa näyttävä visualisointi ja valaistus. Puolet konsertista kuunnellaan ilman istumapaikkaa, seisten ja kävellen orkesterin keskuudessa. Toinen puolisko istutaan paikkanumeroidussa yläkatsomossa.

Koko syyskauden ohjelma julkaistaan 13.4. ja liput tulevat myyntiin 19.4.

Osta liput!