Muuta tekstin kokoa:

TFO:n uusi päävierailija on tanskalaiskapellimestari Christian Kluxen

Christian Kluxen on Turun filharmonisen orkesterin uusi päävierailija. Julian Rachlinin kausi TFO:n päävierailijana päättyi tähän kevääseen ja Kluxen, yksi Skandinavian kiinnostavimmista kapellimestareista, aloittaa tehtävässä syksyllä 2023. Hän on Kanadan Victoria Symphonyn taiteellinen johtaja ja Norjan Arctic Opera and Philharmonicin (APO) ylikapellimestari. Kluxen on johtanut TFO:ta useita kertoja, ja saanut vierailuillaan innokkaan vastaanoton. Kaksivuotiseen päävierailijakauteen kuuluu lisäksi yksi optiovuosi.

- Työskentely Christian Kluxenin kanssa on ollut inspiroivaa ja odotamme innolla entisestään syventyvää yhteistyötä hänen kanssaan, kertoo TFO:n intendentti Nikke Isomöttönen.

Dynaaminen ja karismaattinen tanskalaiskapellimestari avaa kautensa marraskuussa Johannes Brahmsin Deutsches Requiem -teoksella Konserttitalossa. Elävien lohduksi sävelletty saksankielinen sielunmessu perustuu Martti Lutherin teksteihin. Pyhäinpäivään siivittävän teoksen solisteina laulavat sopraano Sonja Herranen ja basso Erik Rousi. Chorus Cathedralis Aboensis -kuoron valmennuksesta vastaa Paavo Hyökki.