Ändra textens storlek:

Arrangera evenemang

Konserthuset är Åbo filharmoniska orkesters hemsal. I husets akustiska planering har man beaktat också andra behov än de musikaliska. Salen lämpar sig väl även för att hålla tal och för teaterföreställningar.

Ta kontakt och fråga mer!

Konsertsalen

Den solfjäderformade konsertsalen är indelad i en svagt sluttande nedre parkett med 633 sittplatser och en brantare stigande övre parkett med 369 sittplatser. Överallt i salen kan publiken njuta av god sikt och hörbarhet. Konsertsalen har 998 sittplatser.

Foajéutrymmen

Foajéerna (nedre foajén 947 m2 och övre foajén 489 m2) är rymliga och praktiska: där har arrangerats bland annat bil-, båt-, mode- och skönhetsmässor samt olika slags evenemang och utställningar. Det ljusa caféet med A-rättigheter är direkt anslutet till den nedre foajén.

Studion

Studion med sina 60 platser lämpar sig för inspelningar av såväl ljud som bild och för konferenser. Med flyttbara akustikelement kan utrymmets akustiska egenskaper ändras enligt behov.

Caféet

Konserthuset har ett café med A-rättigheter. Förutom caféet i den nedre foajén finns egna servicepunkter i övre foajén. Caféverksamheten drivs av Enkelin Sävel (länk).

Uthyrning av utrymmen

Konserthuset hyrs ut till utomstående konsertarrangörer, företag, föreningar och privatpersoner. Förutom konsertsalen hyrs även foajéerna ut helt eller delvis för olika utställningar och presentationer. Vi erbjuder även konferenspaket, i vilka ingår konferensutrymmen, basteknik, garderob samt önskad servering.

Konserthusets övre foajé erbjuder även en fantastisk inramning för en oförglömlig fest. Bröllopsmottagningar, bemärkelsedagar, minnesstunder, disputationer eller stämningsfulla lillajulsfester – Konserthusets övre foajé är en värdig festplats. I festpaketet ingår hyran för Konserthuset samt personal enligt behov. Fråga efter en skräddarsydd offert!

Uthyrning av huset och förfrågningar

Pekka Haapanen, evenemangschef
pekka.j.haapanen(a)turku.fi
Tel. 044 907 2093

Gruppbokningar och företagstjänster

Åbo konserthus försäljningstjänst
tel. (02) 262 0333 (vardagar kl. 9-15)
kulttuuri.myynti@turku.fi

Utrymmen och teknik

Vaktmästare Ari Nurminen
Ljus- och ljudmästare Eerik Hovi