Ändra textens storlek:
lördag
04.03.2017 19:00

Die Kalewainen in Pochjola -opera

Libretto:

 

Karl Müller-Berghaus opera, som varit bortglömd i över 120 år, får äntligen sin världspremiär. Kalewainen in Pochjola är den första genomkomponerade operan som baserar sig på Kalevala och det överlägset mest omfattande verk som komponerades i 1800-talets Finland. Produktionen ingår i 100-årsfirandet och är ett samarbete mellan Åbo filharmoniska orkester och Åbo musikfestspel. 

Operans dirigent är Leif Segerstam och för regin står Tiina Puumalainen, som regiserat bl.a. Utrensningen och Fantomen på operan. I huvudrollerna lyser tenoren Christian Juslin (Achti Lemminkäinen), sopranen Johanna Rusanen-Kartano (Louchi) och barytonen Tommi Hakala (Ilmarinen). Scenografen är Teppo Järvinen, kläddesingern är Pirjo Liiri-Majava och ljusdesignern är Teemu Nurmelin. Koreografen är Osku Heiskanen och för körinstuderingen står Märt Krell.

Leif Segerstam, dirigent
Tiina Puumalainen, regissör
Tommi Hakala, Ilmarinen
Kaisa Ranta, Ismo
Petri Lindroos, Väinämöinen
Johanna Rusanen, Louchi
Christian Juslin, Achti Lemminkäinen
Anna Danik, Luonnotar
Petter Andersson, Den vise
Chorus Cathedralis Aboensis, kör

Teppo Järvinen, scenografi
Pirjo Liiri-Majava, dräkter
Teemu Nurmelin, ljusdesign
Märt Krell, körinstudering
Osku Heiskanen, koreografi

Gruppbiljetter (min. 10 pers. grupper) och rullstols- och assistentbiljetter fås från Lippupiste:s serviceställen, telefonservice eller från Åbo konserthus.
Show &  Dinner -biljetter för min. 10 pers. fås från Lippupiste:s telefonservice.
Lippupiste:s telefonservice 0600 900 900 (dagligen kl 7-22, samtalets pris1,98€/min + pvm/mpm)
Lippupiste:s gruppförsäljning 0600 41 31 44 (vardagligen kl 9-16, samtalets pris 2€/min + pvm/mpm)

 

BRA ATT VETA OM LOGOMO!

Logomosalens teknik är splitter ny, och salen går att förändra efter varje evenemangs behov och krav. Ordinariepubliken (B och C) går att flytta på, vilket även möjligör förminskning eller förstoring av publikstorleken enligt evenemang, även under försäljningsfasen. På grund av det här är det möjligt att inte alla platser är synliga under alla försäljningsfaser. Platsen du har valt förflyttas kanske närmare scenen enligt behov och kartan visar alltid det längsta möjliga avståndet från scenen. 

Logomo ligger i centrala Åbo, nära Åbo centralstation och busstationen. Från Helsingfors och Tammerfors tar det mindre än två timmar till Åbo med tåg eller buss. Det är lätt att ta sig till Logomo med hjälp av de lätta trafiklederna eller med kollektivtrafikens medel. Övergångsbron för en från järvägsstationen direkt till Logomo. Från salutorget tar det ca 15 min att gå tll Logomo. 

Logomos parkering är avgiftsbelagd. På parkeringsområdet finns det fyra automater, dit man kan betala parkeringen med både kreditkort och kontanter. Man kan även betala parkeringen med EasyPark-servicen. Priset är 1 euro/timme.

myös matkapuhelimella EasyPark-palvelun kautta. Maksu on 1 euro/tunti.