Ändra textens storlek:

Natursymfonin klingar på Östersjödagen

Torsdagen 26.8.2021 kl. 21 invid Forum Marinum uruppför Åbo filharmoniska orkester Natursymfonin  som liveföreställning. Natursymfonin är en film där den unika, dokumentariska naturfilmen förenas med musikens harmoni. Filmen hade premiär på biograferna år 2019 och blev populär såväl bland publiken som bland kritikerna. Natursymfonin framförs nu för första gången som en liveföreställning. Under den stämningsfulla utomhuskonserten projiceras filmen på en duk och upplevs tillsammans med levande musik i den skymmande sensommarkvällen.

Utomhuskonserten med Åbo filharmoniska orkester dirigeras av Erkki Lasonpalo, och på scenen ser vi även en av landets mest ansedda sångare, Aili Ikonen, samt den symfoniska kören Chorus Cathedralis Aboensis, som är specialiserad på stora verk med orkesterackompanjemang. Natursymfonin är 1h 15m lång och det är fritt inträde till konserten. Eventuella publikbegränsningar meddelas närmare evenemanget.

Natursymfonin är en lovprisning till den finska naturen. Det stora verket av filmskaparna bakom filmerna Skogens historia och Sjöns historia och en prisbelönt kompositör presenterar naturfilmens pärlor i ett verk som för tittaren djupt in i naturens hjärta. Filmen är regisserad av Marko Röhr och filmad av Teemu Liakka. Musiken av den prisbelönte kompositören Panu Aaltio tar med sig tittaren in i den mångsidiga finska naturen under alla årstiderna.

Evenemanget är en del av Östersjödagens program. Under dagen och innan framförandet av Natursymfonin ordnas bland annat en paneldiskussion kring naturfrågor och en kocktävling invid Forum Marinum.