Ändra textens storlek:

Nuoret solistit lavalla

Keskiviikkona 25.5.2022 klo 19 seitsemän nuorta taituria valloittavat Konserttitalon lavan. Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Solisteina esiintyvät Bing-Cheng Xiang, tuuba, Ilkka Haapanen, lyömäsoittimet, Eliel Lahesmaa, klarinetti, Tuuli Raitio, viulu, Timofey Nguen, alttoviulu, Milagros Samanamud Loli, sopraano, sekä Aleksandra Gribanova, viulu. Tomas Djupsjöbacka johtaa filharmonikoita.

Solistit

Bing-Cheng Xiang aloitti tuubansoiton opinnot vuonna 2013.  Hän on osallistunut useille mestarikursseille ja ottanut yksityisiä tunteja Suomessa ja ympäri maailmaa. Vuonna 2021 hän aloitti opiskelun Turun AMK:n Taideakatemiassa Nicolas Indermühlen johdolla. Xiang esittää Bruce Broughtonin konserton tuuballe ja orkesterille.

Ilkka Haapanen jatkoi Puolalanmäen musiikkilukiosta 2016 valmistuttuaan ensin Turun konservatoriolle, ja siitä Turun AMK:n Taideakatemialle, joissa molemmissa häntä on opettanut Ari-Pekka Mäenpää. Haapanen kävi vuoden 2021 keväällä hakemassa myös ulkomaista opetusta vaihto-opiskelun merkeissä Leuvenista, Belgiasta. Konsertissa hän esittää Emmanuel Séjournéen Konserton marimballe ja jousille -teoksesta osan Avec force.

Eliel Lahesmaa aloitti klarinetinsoiton Kaarinassa musiikkiopisto Arkipelagissa, ja vuodesta 2019 hän on jatkanut opintojaan Outi Heiskasen johdolla Turun konservatoriossa. Eliel on päässyt soittamaan puhallin- ja sinfoniaorkestereissa, solistina konservatorion puhallinorkesterin kanssa ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Konsertissa hän soittaa Carl Maria von Weberin Concertinon op. 26.

Tuuli Raitio opiskelee Sibelius-Akatemiassa Petri Aarnion viululuokalla ja viimeistelee samalla pedagogiopintojaan Turun Taideakatemiassa Siljamari Heikinheimon johdolla. Raitio on aktiivinen kamarimuusikko, ja esiintynyt TFO:n solistina syksyllä 2020 osana Nuorten solistien konserttia sekä Sigyn Sinfoniettan solistina syksyllä 2021. Raitio tulkitsee Jean Sibeliuksen d-molli-viulukonsertosta osan I Allegro moderato.

Timofey Nguen valmistui viulistiuksi vuonna 2021 Turun AMK:n Taideakatemiasta professori Alexander Vinnitskin luokalta. 2018 hän aloitti alttoviulun soittamisen Harri Sippelin johdolla, ja jatkaa tällä hetkellä alttoviuluopintojaan. Nguen on saanut palkintoja useista musiikkikilpailuista. Hän soittaa konsertissa Paul Hindemithin teoksesta Der Schwanendreher, konsertto alttoviululle ja orkesterille osan I Zwischen Berg und tiefem Tal.

Milagros Samanamud Loli on opiskellut laulua Italiassa Pesaron G. Rossini konservatoriossa ja Helsingin konservatoriossa. 016 hän oli Berliinin filharmonikkojen Daniel Baremboimin johtamassa produktiossa The Dream of Gerontius ja 2017 Zubin Mehtan johtamassa Richard Straussin teoksessa Die Frau ohne Schatten. Tällä hetkellä hän opiskelee laulua Turun AMK:ssa Lilia Varnaksen johdolla ja on Key Ensemblen jäsen. Konsertissa Loli laulaa Giuseppe Verdin "E strano, e strano...Follie, follie...Sempre Libera" aarian oopperasta La Traviata.

Aleksandra Gribanova valmistui vuonna 2020 Russian State Specialized Academy of Artsista musiikkilinjalta. Nyt hän opiskelee musiikkipedagogiaa Turun AMK:n Taideakatemiassa Alexander Vinnitskin johdolla. Aleksandra esiintyy säännöllisesti solistina, kamarimuusikkona sekä orkesterimuusikkona. Konsertissa hän soittaa Igor Frolovin Konserttifantasian Gershwinin oopperan Porgy ja Bess teemoista.

Nuorten solistien konsertti

  • Ke 25.5. klo 19 Turun konserttitalossa.
  • Lue lisää konsertista
  • Liput: 27,50 € | 22,50 € | 10,50 €
  • Lippu.fi
  • Turun konserttitalon lipunmyynti (Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku, avoinna ti-pe klo 12–17 sekä tuntia ennen konserttia).