Ändra textens storlek:

Fenomenet Open Orchestra bjuder igen in publiken mitt in i orkestern

Åbo filharmoniska orkester bjuder under hösten igen in fenomenet Open Orchestra till till Konserthuset. Konserterna arrangeras torsdag 9.11 kl. 19 och fredag 17.11 kl. 18. År 2019 framförde ÅFO Open Orchestra för första gången inför fullsatta salar. Konsertproduktionen bygger på ett koncept, som ursprungligen lanserades av Copenhagen Phil, och dirigeras av Aku Sorensen, som debuterade framför ÅFO våren 2022. Timo Ollila står för den visuella planeringen. Konsertbiljetterna släpps till försäljning år 4.4.

- År 2019 blev Open Orchestra en verklig publikfavorit och många har efterfrågat en repris av konserten, Det är fint att vi får en möjlighet att framföra produktionen på bytt. Open Orchestras koncept är unikt, eftersom publiken har en möjlighet att dyka in i orkestern och konserttillfället är helt unikt, berättar producenten Anni Niemensivu.

I samband med Open Orchestra har publiken en möjlighet att uppleva den stora symfoniorkestern genomslagskraft och att följa med musikerns arbete på nära håll. Konserthuset parkettbänkar tas bort och musikerna placerar runt om i salen och på parkett. Musiken omgiver åhöraren från alla håll och under kvällen får vi höra den klassiska musikens hitsånger från Pjotr Tjajkovskijs Svansjön till Jean Sibelius Stormen. Konsertupplevelsen förstärks av förutom konferencieren även av den imponerande visualiseringen och ljussättningen. Publiken lyssnar till halva konserten utan sittplats, stående och gående bland orkestern. Andra halvan sitter man på numrerade platser på den övre läktaren.

Hela programmet för höstsäsongen publiceras 13.4 och biljetterna släpps till försäljning 19.4.

Köp biljetter!