Muuta tekstin kokoa:

Esteettömyys

Ottaen huomioon sen, että Turun konserttitalo on suunniteltu ja rakennettu 1950-luvulla on talon tiloissa otettu esteetön liikkuminen huomioon verrattain hyvin. Tilojen esteettömyyttä on myös parannettu vuosien saatossa. Tälle sivulle on koottu tietoa Turun konserttitalon esteettömyydestä sekä ohjeita vierailulle. 
 

Liikkumisesteisten autopaikat ja saapuminen Turun konserttitalolle

Turun konserttitalon vieressä Sibeliuksenkadun ja Aninkaistenkadun kulmassa on kaksi liikkumisesteisille tarkoitettua autopaikkaa. Parkkiruudut ovat merkitty Konserttitalon seinään kyltein ja maalattu katuun. Autopaikat ovat valitettavasti mukulakivikadulla loivassa ylämäessä, joten paikat eivät ole täydelliset, vaikka ne ovatkin Konserttitalon pääovia lähimmät autopaikat.

Tilapäinen pysäytys Konserttitalon eteen on myös sallittu matkustajien jättämistä varten, mutta autoa ei voi pysäköidä talon eteen.

liikuntaesteisten_pysakointipaikat_fi.png


 

Sisäänkäynti ja aulatilat

Pääovien vasen ovi on automaattiovi, jonka avauspainike on oven vasemmalla puolella. Lipunmyynnin ovi on myös automaattinen, ja sen painike on vasemmalla puolella ovea.

Aulatilat ovat esteettömät, joskin narikkapalveluiden tiski on korkea pyörätuolia käyttäville asiakkaille. Pyörätuolia käyttävien asiakkaiden suositellaan käyttävän narikkaa sen oikeasta reunasta, jolloin vaatteet voi antaa vaatesäilytykseen tiskin ohi. Esteetön kulku ala-aulan kahvioon sijaitsee myös tässä. 
Konserttitalon WC-tilat sijaitsevat 1. kerroksessa, missä on myös yksi WC-tila liikuntaesteisille.

Sisäänkäynti konserttisaliin tapahtuu yläaulasta, minne johtaa pitkä ja jyrkähkö luiska. Aulavahtimestarit auttavat pyydettäessä liikuntaesteisiä asiakkaita kulkemaan luiskaa ylös ja alas.
Konserttitalolla on myös kaksi pyörätuolia asiakkaiden käytettävänä. Ne ovat tarkoitettu asiakkaiden liikkumista varten aulatiloista saliin, ja ne saa käyttöön pyytämällä aulavahtimestareilta.
Ala-aulan ja yläaulan tai konserttisalin välillä ei valitettavasti ole hissiä.

 

Konserttisalin pyörätuolipaikat ja saattajat

Konserttisalissa on yhteensä 12 esteetöntä paikkaa pyörätuolia käyttäville asiakkaille. Viisi niistä sijaitsee alapermannolla salivasemmalla ja viisi alapermannolla salioikealla. Lisäksi salioikean yläpermannon portaikon alaosassa on esteetön aitio kahdelle pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle ja yhdelle saattajalle.


Rivin 4 esteettömät paikat (P1–P4) sijaitsevat tasaisella lattialla. Rivien 7–9 esteettömät paikat (P5–P10) sijaitsevat kaltevalla lattialla. Kaltevuuskulma on 8,6–12.6 % salin lattian jyrketessä salin takaosaa kohti.

Saattajakortin haltijat ja SPR:n Kulttuuriystävä-palvelun avustajat pääsevät avustettavan kanssa Turun filharmonisen orkesterin tapahtumiin maksutta. Lisäksi Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin silloin, kun kortissa on A-merkintä. Saattajille on varattu istumapaikka katsomosta läheltä esteettömiä paikkoja: useimmissa tapauksissa esteettömän paikan vierestä, mutta paikoilla P1, P4 ja P12 saattajapaikka sijaitsee esteettömän paikan takana. P11 paikan lähelle ei ole mahdollista ottaa saattajaa. 

Esteettömät paikat voi ostaa suoraan Turun konserttitalon lipunmyynnistä, TFO.fi tai Lippu.fi -verkkokaupoista ja Turun kauppatorin Monitorista. Saattajapaikat tulee varata ja lunastaa hyvissä ajoin Turun konserttitalon myyntipalvelusta ennen tapahtumaa:

Puhelinpalvelun aukioloaika: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

Turun konserttitalon levy- ja lippukauppa Tritonus, Aninkaistenkatu 9 
Avoinna ti–pe klo 12–17 ja tapahtumien yhteydessä tapahtuman alkuun asti.
 

Vastaanotin kuulorajoitteisille

Konserttisalissa ei ole induktiosilmukkaa, mutta Konserttitalon lipunmyynnistä on mahdollisuus saada lainaksi kannettava äänilaite, jota voi käyttää joko mukana tulevilla kuulokkeilla tai induktiotoiminnolla kuulolaitteen kanssa. Käytettäessä laitetta kuulokojeen kanssa, tulee sekä laite että kuulokoje asettaa T-asentoon, jolloin kuulokojeen ja äänilaitteen välille muodostuu induktiokenttä.

Lipunmyynnissä on myös käytössä kannettavat palvelupistesilmukat, joita voi vahtimestareiden avustuksella käyttää myös muissa asiakaspalvelutilanteissa esim. asioidessa kahvilan kanssa.
 

Ota yhteyttä:

Lipunmyyntiin ja saattajapaikkoihin liittyvät kysymykset:

Turun konserttitalon myyntipalvelu
Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi
Turun konserttitalon levy- ja lippukauppa Tritonus, Aninkaistenkatu 9 
Avoinna ti–pe klo 12–17 ja tapahtumien yhteydessä tapahtuman alkuun asti.
 

Tilojen esteettömyyteen liittyvät kysymykset:

Pekka Haapanen
Tapahtumapäällikkö
Puh. +38449072093 (virka-aikaan)
pekka.haapanen@turku.fi